Indsamling af underskrifter for ny færge starter ved Folkemødet
Jens Christian Olsen er nu klar til at igangsætte underskriftindsamlingen. Arkivfoto: Berit Hvassum

9. JUN 2019 • 10:00 • AF HOLGER LARSEN

Indsamling af underskrifter for ny færge starter ved Folkemødet

LO Bornholm og ni politiske partier starter underskriftindsamlingen for en ny færge i forbindelse med Folkemødet, der begynder i Allinge på torsdag.

Jens Christian Olsen, formand for LO Bornholm, bebudede på afdelingens generalforsamling i foråret, at han vil starte en underskriftindsamling for at få en bedre hurtigfærge end Express 1 til Bornholm. Han fik hurtigt de politiske partier på Bornholm med på ideen, men valgte at vente med at igangsætte indsamlingen til efter folketingsvalget.

– Vi har holdt indsamlingen tilbage, fordi den ikke skulle gå op i valgkamp. I valgkampen skulle man have lov til at strides og markere sig. Det her er noget, vi er enige om. Det ville være ærgerligt, hvis alle vigtige punkter på landsplan druknede herovre i hvem, der kunne være mest for en ny færge, siger Jens Christian Olsen.

– Vi var så heldige, at valget blev udskrevet tidligere, end jeg havde regnet med. Det betyder, at vi kan få indsamlingen med på Folkemødet, hvilket er vigtigt. Det er ikke mængden, der er vigtig i det her, men at ni partier står sammen om det. Det er den markering, at det er et bornholmsk krav, der er det vigtige at præsentere for gæsterne ved Folkemødet. Om vi får 10.000 underskrifter eller 30.000 underskrifter betyder ikke så meget, siger Jens Christian Olsen, der lægger vægt på muligheden for at få landsopbakning bag kravet.

LO-formanden venter, at underskriftslisterne kommer ud i flere telte og boder på Folkemødet, både hos partierne og fagbevægelsen, og han håber også, at der bliver initiativer med underskriftindsamling rundt om på pladsen. Der er ikke taget stilling til, hvor længe indsamlingen skal køre. Jens Christian Olsen regner med, at underskrifterne skal overrækkes til forligsparterne bag færgekontrakten.

Det skriver man under på
Parterne bag underskriftindsamlingen er blevet enige om følgende tekst, som alle interesserede nu får mulighed for at skrive under på:
"Bornholm fortjener en stabil helårsfærge til ruten Rønne-Ystad.
Støt kravet om, at ruten Rønne-Ystad (Bornholms motorvejsforbindelse til resten af Danmark) skal besejles med en færge, som kan sejle på Østersøen stabilt og komfortabelt hele året.
Det bornholmske samfund kan ikke være tjent med de mange aflysninger".


Køb dagens avis som e-paper fra kl. 14.00 - Klik her

14. OKT 2019 • 07:08

Banen er pakket sammen

Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet