Dansk Byggeri: Bornholm er blevet mindre erhvervsvenlig
Arkivfoto: Allan Rieck

25. JUN 2019 • 06:15 • AF HENRIK NIELSEN

Dansk Byggeri: Bornholm er blevet mindre erhvervsvenlig

Skal man tro Dansk Byggeri, så går det den forkerte vej med erhvervsvenligheden på Bornholm. Derfor er regionskommunen rutsjet 20 pladser ned på brancheorganisationens årlige liste over kommunernes erhvervsvenlighed.

En ærgerlig udvikling, lyder det fra Dansk Byggeri Bornholm, der håber, at placeringen som en af Danmarks mindst erhvervsvenlige kommuner får politikerne til at gøre noget ved sagen.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Blandt årsagerne til, at Bornholm ender som 84 ud af 98 kommuner, er, at regionskommunen ikke længere holder møder, hvor den orienterer de lokale virksomheder om kommende udbud. Der er kommet flere langtidsledige, og færre nyledige er kommet i job. Og så sender regionskommunen færre tekniske driftsopgaver i udbud.

– Det er rigtig ærgerligt, men det har desværre også været vores oplevelse, at det ikke er blevet nemmere at drive virksomhed her på øen. Sidste år gik regionskommunen frem på listen, og det var mit håb, at det ville give den blod på tanden til at arbejde endnu mere for sagen. Men i stedet er den blevet overhalet af andre kommuner, som har gjort sig mere umage, siger formand Jens Koefoed fra Dansk Byggeri Bornholm i pressemeddelelsen.

Jyske kommuner i top

Dansk Byggeri Bornholm opfordrer politikerne til at se nærmere på tallene bag undersøgelsen og straks gå i gang med at arbejde på at få en mere erhvervsvenlig tilgang til de lokale virksomheder.

– Regionskommunen har mulighed for at gøre det nemmere og mindre bureaukratisk at være virksomhed her på øen, så virksomhederne i stedet kan bruge kræfterne på at skabe arbejdspladser og vækst. Det smitter jo også af på kommunekassen, når det går virksomhederne godt, og det må også være i regionskommunens interesse, siger Jens Koefoed.

Billund er kåret som den mest erhvervsvenlige kommune 2019, og i Dansk Byggeris analyse er det udelukkende jyske kommuner, der ligger i top ti.

– Den medvind, de jyske virksomheder oplever fra kommunekontoret, kunne vi også godt bruge her øen. Vi kan ikke være tilfredse med, at Bornholm ligger i bunden blandt landets 15 mindst erhvervsvenlige kommuner, siger Jens Koefoed.

Dansk Byggeris årlige analyse af kommunernes erhvervsvenlighed vurderer kommunerne ud fra 23 forskellige parametre og nøgletal som for eksempel ventetiden på en byggetilladelse, åbningstiden på genbrugspladserne og størrelsen på gebyrer og skatter.

14. OKT 2019 • 07:08

Banen er pakket sammen

Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet