Parkinsonramte bordtennisspillere på træningslejr i Hasle frem mod VM

29. JUN 2019 • 17:14SPORT • AF KASPER RASMUSSEN

Parkinsonramte bordtennisspillere på træningslejr i Hasle frem mod VM

Siden torsdag har en flok ambitiøse bordtennisspillere holdt træningslejr i Hasle frem mod VM.

Bordtennisspillerne har det til fælles, at de alle er ramt af sygdommen parkinsons. Til oktober skal seks af dem deltage i det første officielle VM i bordtennis for parkinsonsramte.

Det er Elisabeth Ildal, som står i spidsen for det danske hold, som rejser til New York.

Som aktiv bordtennisspiller deltog hun årligt i sommerstævner i Hasle, indtil hun for seks år siden pludselig fik konstateret parkinson.

Bordtennis er den bedste medicin

– Dengang smed jeg det hele på gulvet. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre af mig selv, og i en lang periode lukkede jeg mig inde, fortæller Elisabeth Ildal.

– Men da jeg endelig begyndte at komme mig over beskeden, fik jeg lysten til bordtennissporten tilbage. Når man har parkinson, gælder det om at motionere. Jo mere du motionere, jo mindre medicin har du brug for.

Derfor startede Elisabeth Ildal sidste år et træningscenter for parkinson-patienter i Herlev, som hedder Cure4Parkinson.

Træningslejr i Hasle

Fra sin aktive tid som bordtennisspiller kender Elisabeth Ildal den mangeårige Hasle-leder Kenny Jensen, som har givet de parkinsonramte-bordtennisspillere lov til at låne klubbens bordtennisborde, mens Tejn-lederen Vilmer Funch stod for træningen.

– Vi er meget taknemmelige for, at vi må holde vores træningslejr her. Flere af deltagerne har spillet bordtennis i fem måneder, så de har brug for træningen inden VM, fortæller Elisabeth Ildal.

VM-slutrunden handler dog mindst lige så meget om det sociale som det sportslige, tilføjer hun.

– Jeg har tidligere spillet, men det er rigtig mange år siden. Så vi skal jo skynde os at lære at spille bordtennis, så vi er klar til VM, griner Jesper Jerskind, som skal med til New York.

Thomas Lunde skal også med til VM, og ligesom de øvrige deltagere, glæder han sig over træningslejren i Hasle, som også har til formål at styrke fællesskabet.

– Det bliver en stor oplevelse at komme afsted til New York, og det er skønt, at vi kan komme her i Hasle og lære hinanden bedre at kende, inden vi skal afsted, siger 48-årige Thomas Lunde, som først begyndte at spille bordtennis i begyndelsen af året.


Mest læste

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet