Knap 100 mødte op til første udgave af MTB-løb
Foto: Kasper Rasmussen

30. JUN 2019 • 12:08SPORT • AF KASPER RASMUSSEN

Knap 100 mødte op til første udgave af MTB-løb

Efter længere tids forberedelse lancerede Viking Atletik søndag det nye cykelløb “Bornholm Natur MTB - Wheels on rocks”, hvor deltagerne kunne vælge mellem distancer på 45 til 85 kilometer.

Det blev en varm fornøjelse for de knap 100 deltagere, som stillede op i 26 graders varme den sidste dag i juli.

Løbet er opstået efter, at atletikklubben sidste år fik tildelt 100.000 kroner af Bornholms Regionskommune til udvikling og udførelse af et nyt MTB langdistance cykelløb. Ideen bag løbet er blandt andet at trække flere turister til Bornholm.

– Der var tilmeldt 83 på forhånd, og søndag kom yderligere 10 tilmeldinger. Så vi nærmer os da 100, og det var det, jeg havde sat næsen op efter her første år, siger løbsarrangør Claus Clausen.

Formanden for Viking Atletik lægger vægt på, at det er første udgave af løbet, og han af erfaring ved, at det tager tid at sprede budskabet om et nyt event.

– Jeg tror, at omkring en fjerdedel af deltagerne kommer overfra. Men når man tænker på, at jeg har brugt rigtig mange penge på markedsføring af løbet på den anden side af vandet, så er jeg ikke helt tilfreds. Men jeg er dog optimistisk for fremtiden af løbet. Forhåbentlig får dagens deltagere så god en oplevelse, at de vil sprede budskabet, fortæller Claus Clausen, som overordnet set er ganske godt tilfreds med løbets afvikling søndag.

Han regner derfor med, at løbet bliver gentaget til næste år, hvor det formentlig bliver skubbet frem på året.

Ruten fulgte stort set cykelvejnettet. Løbets startede og sluttede på Landsstævnestadion, og ruten gik fra Rønne op via vestkysten til Hammeren og videre ind gennem Olsker, Rutsker Højlyng, Rø Plantage til Almindingen og derfra tilbage til Rønne.

– Det er nogle rigtig gode ruter, og tanken er også, at deltagerne skal have en stor naturoplevelse. Udviklingspotentialet for løbet er uden tvivl stort på sigt, det er der ingen tvivl om, siger Claus Clausen.Mest læste

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet