NB Bornholm forsøger at skabe et nyt ø-hold
Arkivfoto: Jens-Erik Larsen.

12. JUL 2019 • 12:04SPORT • AF KASPER RASMUSSEN

NB Bornholm forsøger at skabe et nyt ø-hold

Nexø Bornholm forsøger at samle de bornholmske fodboldklubber om et fælles ø-hold, og hovedparten af øens klubber er positive over for det nye initiativ.

Det fremgår af bestyrelsens status efter forårssæsonen i Nexø Boldklub. Initiativet kommer på baggrund af, at Nexø Boldklub i begyndelsen af året lancerede en ny strategi, hvor klubben ønsker at sætte en mere lokal kurs for førsteholdet.

– Jeg har haft en rundringning til flere klubber, ligesom jeg har holdt møde med nogle af dem. Dem, jeg har snakket med, har været meget begejstrede for ideen, men de skal lige have mulighed for at snakke med deres bagland, inden vi melder noget ud, siger formand i Nexø Boldklub Erik Kristensen.

Det er blevet forsøgt før. Men idéen om et FC Bornholm version 2.0 opstod i kølvandet på begravelse af projekt Rønne fB.

– Der har været snakket en del om manglende fællesskab og samarbejde mellem de bornholmske klubber. Det er noget af det, vi forsøger at tage fat på med det her initiativ, fortæller Erik Kristensen.

Samarbejdet betyder i sin enkelhed, at klubbernes seniorspillere får muligheden for at prøve sig af i forhold til NB Bornholms bruttotrup i Københavnsserien. Kommer den enkelte spiller ikke på hold til en kamp, vil spilleren kunne være med på moderklubbens hold i den lokale turnering, skriver bestyrelsen i Nexø Boldklub.

Klubben er i kontakt med DBU Bornholm om muligheden for at give spillere fra andre klubber supplerende spilletilladelser, så det kan lade sig gøre i praksis.

– På den måde giver vi alle øens spillere mulighed for at spille på højeste niveau, samtidig med at niveauet i Bornholmsserien fortsat er stærkest mulig. Vi ønsker ikke at tage spillerne fra de andre klubber, for så går pointen af fællesskabet, siger Erik Kristensen.

– Vi har hver vores kultur, vi har en gensidig respekt for hinandens klubhistorier og klubfølelser. Vi ønsker ikke sammenlægninger, men finder et oprigtigt, åbent, tillids- og respektfuldt samarbejde som vejen frem, fastslår bestyrelsen i Nexø Boldklub.

20. JUL 2019 • 17:19 FOR ABONNENTER

Farverigt galleri er åbnet i Rønne

20. JUL 2019 • 16:10 FOR ABONNENTER

Feltpræst siger farvel til Afghanistan

Mest læste