Kunstner åbner galleri i sin private bolig
Foto: Jens-Erik Larsen

16. JUL 2019 • 11:57 • AF HENRIK NIELSEN

Kunstner åbner galleri i sin private bolig

Gæsterne kommer helt tæt på både kunstneren og kunsten, når Galleri Artflow åbner i denne uge. Ikke nok med at Anette Mossin Kofoed vil være til stede for at fortælle om og vise sin kunst, det hele foregår i hendes privatbolig i Klingegade.

– Man går ind i min lejlighed, hvor jeg udstiller både i stuen og på loftet. Malerierne er akryl, olie, pastel og collage. I et lille loftsrum er der også nogle digte til nogle af malerierne, fortæller hun om sit galleri.

Det er ikke første gang, hun inviterer kunstinteresserede gæster indenfor. Hun har været med i Bornholms Kunstrunde, hvor det også foregik hjemme, men det fungerede ikke rigtig. Det var for småt, synes hun. Det synes hun ikke længere.

Ekstra plads

Ideen om at åbne galleri fik Anette Mossin Kofoed af gode naboer for en måned siden.

– Vi er fire naboer, der deler en have. Der var et cykelrum, et gammelt rum med alger på væggene. Det har jeg fået rengjort, og naboer, genboer og familie har hjulpet mig, siger hun.

Med rummet i gårdhaven gik kabalen op, og pladsen var tilstrækkelig til at etablere Galleri Artflow.

– Efter jeg har fået det lille rum i gårdhaven, passer det godt. Det er otte-ti kvadratmeter ekstra. Jeg kommer til at stå og male i det rum, så det er galleri og atelier, fortæller hun.

Alkoholfri åbning

Ved både åbninger og ferniseringer er der tradition for at servere et lille glas vin for gæsterne, men sådan bliver det ikke, når Galleri Artflow søndag klokken 13 åbner med fernisering. Det er der en meget konkret grund til, fortæller Anette Mossion Kofoed.

– Min bror har bryllup dagen før, så jeg får mange gæster med tømmermænd. Derfor serverer jeg kun kaffe, småkager og vand, siger hun.

Den kommende gallerist ønsker sig ikke blomster i åbningsgave, siger hun. I stedet må gæster på åbningsdagen hellere smide lidt penge i en sparebøsse hun har stående, og så vil hun prøve at spare sammen, så hun kan åbne et rigtigt galleri.

– Jag har brugt for mange på penge på at udstille andre steder, siger Anette Mossin Kofoed, som stadig har udstillingen "Land Grounding" på Galleri Arnagergaard".

Efter ferniseringen er Galleri Artflow åbent torsdag til søndag.

SENESTE NYHEDER

23. AUG 2019 • 17:51
Klemensker får et madpakkehus
23. AUG 2019 • 15:54 FOR ABONNENTER
Dramatikeren bag Besat: Teater er en holdsport
23. AUG 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald
23. AUG 2019 • 13:40 FOR ABONNENTER
Dans er et hit: Svartingedal Skole i spil til stor pris
23. AUG 2019 • 13:06SPORT
BHS-Almeborg imponerer Bjarne Riis

MEST LÆSTE BORNHOLM

21. AUG 2019 • 22:38
Kandis spiller til dansegalla

Mest læste