Hjemløs 80-årig har fået tilbudt bolig
Foto: Elisabeth Krogh

18. JUL 2019 • 15:15 • AF ELISABETH KROGH

Hjemløs 80-årig har fået tilbudt bolig

- Det gik pludselig stærkt, fortæller Kristina Pihl i Nexø, der i fire måneder har huset en 80-årig mand, der ellers ville være hjemløs.

Den 80-årige dårligt gående og syge 80-årige Robert Christoffersen har nu fået tilbudt en bolig af kommunen, fortæller Kristina.

Robert Christoffersen har i fire måneder boet på en sofa hos Kristina Pihl, efter at han blev boligløs, da hans udlejer gik konkurs.

Lørdag fortalte den 80-årige mand og Kristina Pihl i Bornholms Tidende, at den ældre mand havde fået afslag fra kommunen på at få et beboerindskudslån, fordi han ifølge kommunen i forvejen skylder 12.000 kroner fra et tidligere beboerindskudslån. Den ældre mand var ikke klar over, at han skyldte penge. Han er derfor boligløs, og har kun et sted at bo, fordi Kristina Pihl, der er social-og sundhedshjælper, har hjulpet ham med en sofa.

– Jeg syntes, det var synd, så jeg sagde, han kunne bo her, mens jeg så kunne hjælpe med at finde en lejlighed til ham, fortæller Kristina.

Men situationen er uholdbar, fordi Kristina ikke kan blive ved at have den ældre mand boende.

Men nu ser der ud til at være en løsning på vej, fortæller Kristina.

Mandag kontaktede Robert Christoffersen og Kristina Pihl Borgerservice igen, efter at leder af borgerservice og ydelser i Bornholms Regionskommune, Pernille Wedel, i avisen lørdag opfordrede Robert Christoffersen til at henvende sig til kommunen igen.

– Så mandag ringede vi. Vi fik at vide, at de ikke p.t. havde nogle ledige boliger, og sagde, at vi skulle ringe i næste uge, og jeg tænkte, at det var det samme pladder, som vi hele tiden havde hørt, siger Kristina Pihl.

– Men nu er der sket noget for Robert. Tirsdag kom en visitator på besøg, og onsdag ringede de og sagde, at de havde en lejlighed til Robert i Bæverparken i Aakirkeby fra 15. august, fortæller hun.

Lejligheden er med en lille have, så han kan have sin lille hund med.

Afdragsordning på gæld

Samtidig oplyser Kristina Pihl, at Robert Christoffersen nu har indgået en afdragsordning med kommunen for de 12.000 kroner, han skylder, og at kommunen vil låne ham pengene til indskuddet i lejligheden.

Kristina Pihl er glad på den ældre mands vegne, men undrer sig over, at Robert Christoffersen i første omgang fik afslag på at låne noget overhovedet.

– Måske er det fordi, han er syg, siger Kristina Pihl, der stadig ikke vil tage armene helt op over hovedet.

– Vi skal også søge om flyttehjælp til hans møbler, og du vil ikke tro på noget, før du har set lejekontrakten og den er underskrevet og sendt.

Kommunen: Der kom nye oplysninger i sagen

At 80-årige Robert Christoffersen nu kan få tilbudt en lejlighed og låne penge til indskud, selvom han i første afgang havde fået afslag, skyldes ikke, at kommunen har lavet fejl i sagsbehandlingen, oplyser Rikke Holm, leder af Virksomhedsservice.

– Robert Christoffersens tidligere henvendelser er behandlet efter gældende regler og med de oplysninger, der har været til rådighed på det givne tidspunkt for behandling af sagen, der har derfor ikke været truffet forkerte afgørelser, siger Rikke Holm til Bornholms Tidende.

Hvad der så er gået galt, kan hun ikke kommentere konkret på.

– Jeg har selvfølgelig ikke mulighed for at kommentere på den konkrete sag, men vi har efter indslaget i Bornholms Tidende fået en henvendelse fra Robert Christoffersen. Henvendelsen har betydet, at der er kommet nye oplysninger og dermed også nye muligheder både i forhold til den lovgivning, vi arbejder indenfor, men også i forhold til løsningsmuligheder og hjælp til Robert, oplyser Rikke Holm.

– Vi er selvfølgelig glade for, at Robert har henvendt sig igen, og at vi har fået den nødvendige viden og etableret et samarbejde med Robert, der har gjort det muligt at finde en løsning på Roberts boligsituation.

Mest læste

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet