Lejr sikrer sig mod terror
Foto: Allan Rieck

20. JUL 2019 • 06:39 • AF WILLIAM BRØNS PETERSEN

Lejr sikrer sig mod terror

Der er altid en række sikkerhedsforanstaltninger, der skal tages, når nok mennesker samles på et sted. Det gælder også, når der lørdag er mere end 1.000 unge mennesker fra hele Norden til Nordisk Lejr i Østermarie. En af de tydeligste foranstaltninger er den terrorsikring, der bliver sat op ved indgangene til lejren.

Helt konkret drejer det som om nogle store betonklodser kaldet betongrise, fortæller landsformand for 4H Danmark, Henrik Dalum.

– Det er for at blokere, at der er en eller anden vildfaren lastbil eller varevogn, der kører ind igennem en menneskemængde, siger han.

Det er politiet, der har bedt Nordisk Lejr om at opsætte betongrisene.

– Vi har haft besøg af politiet, som har konsulteret med PET om det. Og i betragtning af, at vi samler så mange mennesker på et sted, så er der en hel masse forholdsregler, som vi skal tage, siger Henrik Dalum.

Sidste gang, der var Nordisk Lejr i Danmark, var i 2011, og dengang havde man ikke terrorsikring.

– Men der er jo også sket mange ting, siden det var i Danmark sidst. Det er ikke noget, vi har haft med at gøre før, men jeg kan høre fra andre arrangementer, at der er mere og mere tanke på det. Blandt andet med at blokere indgangsvejene, lyder det.

– Jeg er selvfølgelig helt enig i, at sikkerheden skal være der. Men i starten, der syntes jeg lidt, det var noget pjat, siger han.

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet