El-cyklen hitter: Turisterne er mere stressede og vil have det behageligt
Foto: Jens-Erik Larsen

19. JUL 2019 • 19:59 • AF JESPER GYNTHER

El-cyklen hitter: Turisterne er mere stressede og vil have det behageligt

Det er folk i alle aldre, unge som ældre, der vælger at leje elcykler hos Bornholms Cykeludlejning. Og det er også både danskere og udlændinge.

Der er dog en fællesnævner, som findes hos alle elcykellejerne, mener Mariet Lund fra udlejningsfirmaet i Rønne.

– Folk er mere stressede i dag, end hvad de har været før. De skal nå så meget som muligt, og jeg tror, det er derfor, de gerne vil have en elcykel, for så kommer de hurtigere rundt. Jeg ved ikke, om de så også ser mere, men de kommer i hvert fald hurtigere rundt, siger hun.

Elcyklen gør det nemmere at komme over de mange bornholmske bakker. Det betyder især noget for dem, der ønsker at have det mere behageligt, når de er ude at cykle frem for at være mørbanket og gennemvædet af sved, når turen er forbi.

– Jeg tror især, at den ungdom, vi har nu, vil have det mere behageligt med sig selv. Jeg har selv børnebørn, der cykler på elcykler, for de gider da ikke cykle på en almindelig cykel, siger hun.

Efterspørger el på tandem

Mariet Lund fortæller desuden, at der også er kunder, der efterspørger elmotorer på tandemcyklerne.

– Men det er der ikke, og jeg ved ikke, om man kan få det. For man er jo to om at træde. Men selv om de er to om at træde, så vil folk stadig gerne have elmotor, siger hun.

At elcykler koster noget mere end en almindelig udlejningscykel betyder umiddelbart ikke noget, er hendes erfaring.

– Der er slet ikke snak om priser. Det koster mere at leje en elcykel, men det betyder ingenting for kunderne. Og vi har sat priserne lidt op for cykler med udvendige gear og el, men det betyder ingenting, folk betaler gerne.

Elcyklerne bliver ligesom de almindelige cykler ofte lejet for en uge ad gangen, men der er også en del, der kun lejer for en enkelt dag.

– Hvis de lejer en elcykel for tre dage, er det typisk, fordi de cykler hele Bornholm rundt. Én dag så er det op til Hammershus og tilbage igen, oplyser Mariet Lund.


Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet