Offentlige toiletter med strømstik: Lad vandet – oplad cyklen
Foto: Jens-Erik Larsen

19. JUL 2019 • 21:01 • AF JESPER GYNTHER

Offentlige toiletter med strømstik: Lad vandet – oplad cyklen

Det bliver fremover en smule nemmere at være elcykelturist på Bornholm. Både hvis man skal på toilettet eller lade sin cykel lidt op.

Bornholms Regionskommune opsætter nemlig fra oktober til december 18 nye offentlige toiletter fordelt på hele øen, og samtidig vil man lave ledningsføring, så der hvert sted vil være stikkontakt til opladning af eksempelvis elcykelbatteri.

– Så til næste sæson er det klar, så man kan koble sin elcykel til eller lade sin telefon op, fortæller arkitet Robert Kure fra BRK’s Center for Natur, Miljø og Fritid.

Kun ét stik

Det kan godt tage et stykke tid at lade et elcykelbatteri helt op, så det er man nok nødt til at gøre om natten ved de steder, hvor man overnatter.

Men hvis man mangler en smule strøm til resten af dagens cykeltur, kan man med fordel besøge de nye offentlige toiletter og sætte batteriet til opladning, mens man spiser frokost eller gå en tur imens.

– Der er dog kun ét stik per sted, og alle kan bruge det, så hvis det er optaget, så må man enten vente eller køre videre til næste sted, siger Robert Kure.

Cykeludlejer: Genial ide

De nye ladestationer vækker glæde hos Hasse Boss, indehaver af Boss Cykler i Nexø, der også udlejer elcykler.

Ifølge ham efterspørger kunderne steder på øen, hvor man kan lade sin cykel op, ud over de steder, hvor de overnatter.

– Det er genialt, for de offentlige toiletter er jo markeret, så de vil være nemme at finde for kunderne. Og så hænger det godt sammen med kommunens grønne strategi om at transportere sig miljøvenligt rundt på Bornholm, siger han.


Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet