Genbrugscontainer en bragende succes: Fyldt op på en uge
Foto: Allan Rieck

21. JUL 2019 • 18:12 • AF ANETTE VESTERGAARD

Genbrugscontainer en bragende succes: Fyldt op på en uge

Den store blå genbrugscontainer på Aakirkeby Containerplads er nok den hurtigst voksende genbrugssuccés i nyere historie.

Det fortæller Marian Lundh der gennem årene har brugt dage og uger på at samle lopper ind til idrætsforeningens årlige loppemarked. Udover at være formand for AaIF driver Marian Lundh restaurant, hotel og vandrehjem i Aakirkeby og Boderne, og derfor har hun sin jævnlige gang på containerpladsen på Brovangen i højsæsonen.

– Jeg er nede på affaldspladsen med affald hver dag, og hver gang jeg kigger i genbrugscontaineren er der kommet flere effekter. Det er fantastisk, siger Marian Lundh.

Godt fra start

Genbrugscontaineren fra BOFA blev stillet op den sidste uge i juni, og efter fire dage var den fyldt.

– Det går så hurtigt at jeg er begyndt at sælge de største ting på nettet i diverse salgsgrupper på facebook. Sidste uge solgte jeg seks bambusstole inden jeg overhovedet havde fået dem ud i bilen, fortæller Marian Lundh.

Også Jørgen Johansen er overrasket over, hvor mange mennesker der afleverer deres genbrug til containeren, som er en del af affaldsprojektet “Wasteman“.

– Det kommer bag på mig, at folk kommer med så meget. Den bliver fyldt op på en uge. Så den er kommet godt fra start, siger Jørgen Johansen, der er pladsmand på Aakirkeby Containerplads.

Folk er seriøse

I går, torsdag, var containeren halvt fyldt op med møbler, legetøj, plasticposer med blandet fyld og en del effekter, der ikke var umiddelbart genkendelige. Men folk er gennemgående seriøse i deres brug af containeren, lyder det samstemmende fra Jørgen Johansen og Marian Lundh.

Den store succés har imidlertid tvunget idrætsforeningens formand til at sælge effekterne i nogenlunde samme hastighed som de kommer ind, for lagerpladsen er begrænset.

– Vi har lejet det gamle bibliotekslokale i Eskildsgade af komomunen, men det bliver jo hurtigt fyldt.

Idrætten er afhændig af indtægten

I hendes øjne tjener den nye genbrugscontainer flere formål.

– Den lokker et nyt segment af kunder ind på containperpladsen, hvilket er en god ting i en tid hvor der er stort fokus på genbrug og affaldssortering. Og så hjælper det os i idrætsforeningerne.

Alle idrætsforeninger på Bornholm er i dag afhængige af støtte fra loppemarkeder og andre ikke-idrætslige aktiviteter, siger hun.

– Det er et nødvendigt tilskud til vores budgetter. Så pengene går til at godt formål.


Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet