Tre råd til at leje en kajak: Det vigtigste er pagajen
Arkivfoto: Berit Hvassum

20. JUL 2019 • 13:06 • AF WILLIAM BRØNS PETERSEN

Tre råd til at leje en kajak: Det vigtigste er pagajen

Bornholms Tidende har spurgt formanden for Hammer Odde Kajakklub, Reno Kure, hvad man især skal være opmærksom på, hvis man gerne vil prøve kræfter med sit on top-kajakker. Det er en type kajak, han kan anbefale til folk, der ikke har så meget erfaring.

– Det er en meget stabil kajak, fordi den er meget fladbundet, og den kan næsten tåle alt. Som en nybegynder-kajak er den fantastisk, siger han.

Reno Kure har tre konkrete råd, man bør følge, hvis man vil give sig i kast med at sejle i en sit on top-kajak. Første råd går på lasteevnen:

– Folk har en tendens til at få det for småt. Der er jo også størrelsesforskel på sit on top-kajakker, så man skal være obs på, at man får den i den rigtige størrelse, sådan at den passer til ens vægt, siger han.

Andet råd handler om sikkerhed:

– Jeg vil sige, at man som minimum skal stille et krav om, at der er en redningsvest. Man skal altid have redningsvest på. Det har sådan set ikke noget med kajakken at gøre, men det har noget at gøre med, at man stiller krav til udlejeren om, at man skal have det rigtige udstyr, lyder det.

Det tredje og, ifølge Reno Kure, vigtigste råd drejer sig om pagajen:

– Man skal have en pagaj, der passer til ens højde og ens armvidde. Det er meget vigtigt, at man stiller krav om, at det er den rigtige pagaj, man får, for ellers får man faktisk en rigtig dårlig oplevelse ud af det. Ellers sidder man og bruger sine arme og skuldre til at ro med i stedet for at bruge kroppen.

En tommelfingerregel lyder, at hvis man stiller pagajen lodret op foran sig og lægger hånden på, så skal man lige kunne bukke fingerspidserne over toppen – så passer pagajen til ens armvidde, fortæller Reno Kure.


SENESTE NYHEDER

22. AUG 2019 • 09:00
Plæneklipper stjålet i Olsker
21. AUG 2019 • 22:38
Kandis spiller til dansegalla
21. AUG 2019 • 19:25 FOR ABONNENTER
Bager Dam søger lærling: Natarbejde er ingen naturlov

MEST LÆSTE BORNHOLM

20. AUG 2019 • 11:41
Snellemark Centret blev evakueret

Mest læste