Søren Schow om usikkerheden i Nexø: Projektet fortsætter uanset hvad
Foreningen Huset på Havnen samlede i går eftermiddags bestyrelsen for at tage beslutningen om at købe pakhuset på molen op til fornyet overvejelse. Foto: Allan Rieck

20. JUL 2019 • 08:42 • AF ANETTE VESTERGAARD

Søren Schow om usikkerheden i Nexø: Projektet fortsætter uanset hvad

Efter knap tre måneders betænkningstid og flere udsættelser blev det onsdags endelig slået fast, at foreningen Huset på Havnen var klar til at købe DLGs gamle pakhus på havnen i Nexø med henblik på at skabe et kulturhus, der både skal rumme kulturelle aktiviteter og danne den fremtidige ramme om byens bibliotek og borgerservice.

Fredag formiddag kom der så en ny melding om at foreningens ledende kræfter havde brug for endnu et møde, før beslutningen om at købe pakhuset lå helt fast.

Mødet blev afholdt i går eftermiddags i Brillehusets lokaler på Nexø Havn, men det har ikke været muligt at få kommentar efterfølgende. Carsten Johannesen og foreningens formand Olav Elvang tager ikke telefonen, og Mogens Vibe er taget på ferie.

– Jeg tror de er blevet nervøse i forhold til driften, siger Søren Schow, formand for Nexø Havn. Økonomien har været et ømt punkt i sagen om kulturhuset fremtid siden det i begyndelsen af juli stod klart, at kommunen hverken vil støtte projekt med anlægs- eller driftsmidler.

Kommer som en overraskelse
Han er ked af at høre at foreningen har trukket onsdagens udsagn tilbage.

– Det kommer som en overraskelse for mig. Vi vil være utroligt ærgerlige over det, hvis de trækker sig i 11. time, siger Søren Schow, der har arbejdet på projektet på Nexø mole i tre år.

Han mener dog ikke at det er jordens undergang, hvis det viser sig at Huset på Havnens medelmmer ikke kan blive enige om at overtage pakhuset alligevel.

– Projektet på havnen vil fortsætte uanset hvad og hvis de springer fra vil pakhuset formentlig indgå i helhedsplanen for Nexø Mole i en anden funktion, lyder det fra formanden for Nexø Havn.

Det anslås at det vil koste mellem fem og seks millioner at sætte pakhuset i stand.

Ingen kommentarer
Niels Plum, formand for Østtinget, har ingen kommentarer til udviklingen i sagen.

– Vi har et stort ønske om at planerne lykkes, men jeg ved ikke hvad der blev besluttet på mødet i går, så jeg har ingen kommentarer. Dog vil jeg sige, at jeg mener at det er en yderst fornuftig beslutning at bede om mere tid, hvis man mener at der er behov for at undersøge noget yderligere, siger Niels Plum.

Repræsentanter fra foreningen Huset på Havnen holder møde med DLG på mandag den 22. juli og derefter samles bestyrelsen mandag den 29. juli for at træffe den endelige beslutning om pakhusets skæbne, oplyser Rebecca Marx Bendixen, menigt medlem af bestyrelsen.

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet