Fyldte færger: 29 afgange i træk til Ystad er udsolgt
Opmarchområdet på Rønne Havn bliver fyldt de kommende weekender. Arkivfoto: Berit Hvassum

22. JUL 2019 • 08:04 • AF JAKOB NØRMARK

Fyldte færger: 29 afgange i træk til Ystad er udsolgt

I de kommende to uger er der stort set ingen billetter at få til færgerne i weekenderne.

Specielt hvis man har planer om at skulle fra Rønne til Ystad i bil, skal man være opmærksom på transportbegrænsningerne. I denne uge er 29 afgange på stribe fra Rønne udsolgt for biler.

Den sidste afgang med ledige billetter er torsdag den 25. juli klokken 06.30, hvorefter den tidlige færge mandag morgen (29. juli) er den næste, som det er muligt at købe en billet til. Fredag, lørdag og søndag er samtlige afgange udsolgt fra Rønne til Ystad.

Den følgende weekend, 2.-4. august, resterer der blot billetter til morgenafgangen fra Rønne klokken 6.30 om fredagen og lørdagen, mens søndag er helt udsolgt. På de fleste afgange er der fortsat plads til gående passagerer.

Køge-færgen, hvor godstransport prioriteres, er heller ikke en mulighed. Hvis man forsøger at bestille en billet til en personbil, er alle afgange fra Bornholm til Køge udsolgt frem til 17. august.

Flere pladser til Bornholm
Den modsatte vej – fra Ystad til Rønne – er der i den kommende weekend kun ledige billetter på de to sidste afgange om både lørdagen og søndagen, mens de øvrige seks afgange begge dage er fuldt bookede.

I den første weekend af august lettes turisttrykket. Kun en håndfuld ud af de 24 afgange til Bornholm fredag-søndag med hurtigfærgerne er udsolgte.

Det er dog ikke helt umuligt at komme med færgerne de dage, hvor alt er udsolgt. 24 timer før sejladsen frigives automatisk to procent af den samlede mængde billetter.

Fyldte færger hører sammen med sommeren, men dette års højsæson er noget særligt, idet sommeren er den første, efter at statstilskuddet til den bornholmske færgedrift blev øget, og billetpriserne set over hele året blev reduceret.

15. OKT 2019 • 16:50 FOR ABONNENTER

Hun skal få bundlinjen til at løfte sig

15. OKT 2019 • 15:56 FOR ABONNENTER

Butikken fejrer jubilæum: 75 år og stadig i fin form

15. OKT 2019 • 14:46 FOR ABONNENTER

Maria Hach godkendt som ny næstformand

Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet