Installatører vil sikre styrken med flere lærlinge
Foto: Berit Hvassum

22. JUL 2019 • 21:33 • AF REDAKTIONEN

Installatører vil sikre styrken med flere lærlinge

El- og vvs-installationsvirksomhederne er klar til at åbne dørene for flere lærlinge for at skaffe den nødvendige arbejdskraft. Samtidig skal effektiv medarbejderpleje være med til at holde på de ansatte.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra brancheorganisationenen Tekniq. Her har man noteret, at virksomhederne de senere år har øget behovet for kvalificeret arbejdskraft. Men i takt med fremgangen er det blevet stadig sværere for el- og vvs-installationsvirksomhederne at skaffe de nødvendige medarbejdere, lyder det.

Ifølge en ny arbejdskraftundersøgelse fra Tekniq Arbejdsgiverne har branchen dog løsningerne klar i form af ansættelse af flere lærlinge for at sikre arbejdsstyrken og følge med efterspørgslen.

– Lærlingene spiller en helt central rolle for hele branchens udvikling – ikke mindst i en tid, hvor der stadig er godt gang i ordrebøgerne, siger Kurt Sjøholm, elinstallatør i Knudsker El og medlem af Tekniq-råd Hovedstaden, der repræsenterer regionens el- og vvs-installationsvirksomheder.

– Det betyder dog også, at vi har brug for at trække endnu flere dygtige bornholmske unge ind på erhvervsskolerne, hvis vi skal sikre den fremtidige strøm af lærlinge, siger Kurt Sjøholm ifølge pressemeddelelsen.

Vil holde på medarbejderne

Undersøgelsen viser ifølge organisationen også, at der er et stort behov for at holde på de medarbejdere, som virksomhederne allerede har.

For at gøre det, er det ifølge arbejdskraftundersøgelsen andre ting end lønnen, som vejer tungest. 74 procent af virksomhederne vurderer således, at gode kolleger og godt fællesskab er vigtigt for at fastholde de ansatte i virksomheden, mens lønnen kommer på andenpladsen med 64 procent, lyder det fra Tekniq.

– Det understøtter meget godt vores indtryk af en branche, der præges af moderne ledelse, hvor man arbejder stenhårdt ude i virksomhederne for at skabe et fælles tilhørsforhold blandt de ansatte. På den måde kan man forhåbentlig binde dem tættere sammen og give dem følelsen af, at deres arbejde er andet og mere end ”bare” et job, siger Kurt Sjøholm.

SENESTE NYHEDER

23. AUG 2019 • 17:51
Klemensker får et madpakkehus
23. AUG 2019 • 15:54 FOR ABONNENTER
Dramatikeren bag Besat: Teater er en holdsport
23. AUG 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald
23. AUG 2019 • 13:40 FOR ABONNENTER
Dans er et hit: Svartingedal Skole i spil til stor pris
23. AUG 2019 • 13:06SPORT
BHS-Almeborg imponerer Bjarne Riis

MEST LÆSTE BORNHOLM

21. AUG 2019 • 22:38
Kandis spiller til dansegalla

Mest læste