Bornholmsk rejsesjak bygger luksusvillaer i Nordsjælland
Eget foto

18. AUG 2019 • 17:16 • AF JAKOB NØRMARK

Bornholmsk rejsesjak bygger luksusvillaer i Nordsjælland

Tømrerfirmaet Øens Byg og Montage i Rønne har de seneste måneder udvidet aktivitetsområdet til velhavende Nordsjælland.

Indehaver Kenneth Nielsen har arbejdet sammen med byggefirmaet Classic Dream House fra Fredensborg og haft ansvaret for delopgaver i forbindelse med opførelsen af villaer. Det kunne være tagkonstruktionen eller montering af vinduer. Fremover er der udsigt til, at Øens Byg og Montage kommer til at få hovedentreprisen på samarbejdspartnerens byggeprojekter, og det betyder, at der skal flere bornholmske tømrere til Nordsjælland.

– Vi vil gerne bygge det hele i stedet for at dele med ti andre håndværkerfirmaer. Hvis det falder i hak, kommer vi til at få fast arbejde derovre, siger Kenneth Nielsen.

Svært at rekruttere

For tiden råder Øens Byg og Montage over ét rejsesjak, der arbejder ovre. Med den forventede nye rolle er der brug for mindst én fastansat medarbejder mere – gerne et helt rejsesjak på to mand, fortæller Kenneth Nielsen. Men det er ikke planen at overflytte flere medarbejdere fra Rønne.

– Efterspørgslen er jo lige så god på Bornholm. Ordrebogen er fuld. Vi kunne godt tænke os at overkomme begge dele, siger Kenneth Nielsen, som håber, at anderledes udfordringer i Nordsjælland vil gøre det muligt at rekruttere arbejdskraft, selv om der ikke går mange arbejdsløse tømrere rundt på Bornholm.

– Det er også for at kunne tilbyde de folk, man har gående, at de kan komme over i en periode. Det er noget andet at lave en villa til 20 millioner kroner end en tilbygning på 20 kvadratmeter.

Firedages arbejdsuge og højere grundløn er blandt lokkemidlerne. Rejsesjakket tager færgen mandag morgen og vender hjem til Bornholm om torsdagen.

Andre byggematerialer

Opgaverne i Nordsjælland adskiller sig markant fra hverdagen på hjemmebanen, hvor nybyggerierne er få, og tømrerne bruger de fleste arbejdstimer på tilbygninger og renoveringer.

– Vi havde en opgave for en, som havde købt en matrikel på Strandvejen for syv millioner kroner og ville bygge et hus til 24 millioner kroner, siger Kenneth Nielsen.

Når Øens Byg og Montager tager del i byggerier på Strandvejen eller ned til Esrum Sø, kommer håndværkerne typisk til at arbejde med andre materialer såsom teaktræsunderslag eller mærkevaremursten, der koster tre-fire gange mere end sædvanlige mursten.

Bornholmsk ja-hat

Ud over at tilfredshed med den faglige kvalitet er der ifølge Kenneth Nielsen også andre grunde til, at samarbejdet med totalrådgiveren Classic Dream House, der tegner husene og indhenter tilbud, har udviklet sig, som det har.

– De kan godt lide den bornholmske mentalitet, siger han.

Mentaliteten er noget med ja-hat og villighed til for eksempel at give en hånd med, når der skal ryddes op på byggepladsen, selv om oprydningen måske ligger uden for ens eget felt. De lokale sjællandske håndværkere skulle være lidt anderledes på det punkt, lyder forklaringen.

Øens Byg og Montage blev grundlagt under et andet navn for fem år siden. I dag har firmaet 12 medarbejdere, og Kenneth Nielsen ansatte for nylig Dennis Jensen til at varetage nogle af de administrative opgaver fra kontoret på Borgmester Nielsens Vej. De gunstige tider for byggeriet har gjort hurtig vækst mulig.

– Det har gjort, at jeg lettere har kunnet bygge en virksomhed op på forholdsvis kort tid, end hvis markedet havde været dødt, siger Kenneth Nielsen.

SENESTE NYHEDER

20. SEP 2019 • 06:41 FOR ABONNENTER
Gigantisk julemarked på vej i Nexø
19. SEP 2019 • 21:55 FOR ABONNENTER
Lydolph påpeger faktafejl i spareforslag om turismen
19. SEP 2019 • 18:01 FOR ABONNENTER
'Jeg stemmer på Støjberg'

MEST LÆSTE BORNHOLM

19. SEP 2019 • 08:54
Hærværk på biler

Mest læste

17. SEP 2019 • 14:11 FOR ABONNENTER

Kommentar: Københavneri – og dog