Få god søvnkomfort med en kvalitetsseng

SPONSORERET AF MOBLER.DK

Få god søvnkomfort med en kvalitetsseng

Der er mange ting, der har indflydelse på dit velvære - kost, motion, livsstil osv. Et af de aspekter, der har allerstørst betydning for dit helbred, er imidlertid din nattesøvn. Hvis du sover godt om natten, er du veludhvilet, skarp og energisk. Omvendt kan det have meget negative konsekvenser, hvis du sover for lidt eller for dårligt. De mest almindelige gener, som opstår i forbindelse med dårlig søvnkvalitet er træthed, hovedpine og koncentrationsbesvær, men dårlige søvnvaner over længere tid kan også føre til mere alvorlige problemer såsom demens, diabetes og kræft.

Du bør altså tage din nattesøvn meget alvorligt og gøre hvad du kan for at opnå et sundt søvnmønster. I denne guide kigger vi på, hvordan du kan forbedre din søvnkvalitet med en god seng. Vi giver tips til nogle af de ting, du skal være opmærksom på, når du vælger seng, ligesom vi giver et par gode bud på senge, der vil kunne tage din nattesøvn til nye højder.

Forskellige fjedertyper
En seng er ikke bare en seng. Der er rigtigt mange ting, der skal overvejes, inden du kan købe en ny seng. Blandt andet skal du beslutte, hvilken type fjedre, der skal være i madrassen. Der findes tre typer fjedre - Bonell fjedre, pocket fjedre og multipocket fjedre. Af disse er Bonell fjederen den mest robuste, men samtidigt mindst fleksible. Bonell fjedre anvendes derfor ofte i nederste lag i kontinentalsenge. For maksimal komfort anbefales det, at det øverste madraslag er udstyret med enten pocket- eller multipocket fjedre. Begge disse fjedertyper er syet ind i små stofposer, hvilket beskytter fjedrene og sikrer, at madrassen er helt lydløs. Den mest fleksible af disse to fjedertyper er multipocket fjederen, da den er mindre i diameter end den almindelige pocket fjeder. Derfor kan der være flere fjedre per cm2, hvilket giver den bedste vægtfordeling.

Fasthed og komfortzoner
En blød seng lyder måske fristende for nogen, men faktisk skal de fleste bruge en hårdere seng, end man tror. Personer, som vejer mindre end 75 kg., anbefales at vælge en medium fast seng, mens personer, som er tungere end 75 kg., normalt skal bruge en fast seng.

Sengen skal imidlertid ikke være lige fast over det hele. De tunge dele af din krop, f.eks. hofter, skal bruge mere støtte end de lettere dele af kroppen. Derfor er madrasser ofte opdelt i såkaldte komfortzoner, som er områder af madrassen, der er mere faste end resten af sengen. For at være sikker på, at din krop får den støtte, den har brug for, kan du vælge en madras med et passende antal komfortzoner, eksempelvis fem eller syv.

Læs også: Senge test 2019: En verden af senge til alle behov

Komfortabel kontinentalseng
Der er naturligvis mange gode senge på markedet, og det handler bare om at prøve nogle forskellige, inden du beslutter dig. Et sted, man kunne starte, er en ZensiZone kontinental classic med ergo+ top. Denne kontinentalseng har fem komfortzoner og kan fås med enten pocketfjedre eller en kombination af sense+ pocketfjedre og flex+skum. En skridsikring betyder, at topmadrassen bliver på sin plads. Sengen vil give dig al den komfort, du har brug for, og dens enkle design vil passe ind i ethvert soveværelse.

Elevationsseng af høj kvalitetØnsker du at tage skridtet op fra kontinentalsengen, kan du investere i en elevationsseng, f.eks. en Lotus boxelevation med memory cooltop. Der er rigtigt mange fordele forbundet med at kunne hæve og sænke fodenden og hovedgærdet. Det giver dig mulighed for at indstille sengen præcis efter dine ønsker, og det gør det nemt at bruge sengen til at læse, se tv eller strikke i. Elevationssengen fra Lotus er inddelt i syv komfortzoner og kan fås i flere forskellige fastheder og farver.


Mest læste