Fem forskellige trends indenfor belysning i for 2019

SPONSORERET AF LAMPEMESTEREN.DK

Fem forskellige trends indenfor belysning i for 2019

Går du og drømmer om at renovere huset? At få opdateret indretningen lidt? En lampe er en forholdsvis billig og nem måde, hvorpå du hurtigt kan få opdateret boligen og smidt den ind i år 2019. Selv indenfor belysning er der nemlig trends. Med denne artikel introducerer vi dig for fem forskellige slags belysning der kan gøre dit hjem lidt mere moderne a la 2019. Alle lamper tager udgangspunkt i det store udvalg hos Lampemesteren.dk.

Det klassiske og tidsløse
Hvis der er noget vi danskere er kendt for, så er det vores klassiske og fuldstændig tidsløse design. Det at kunne have møbler over flere årtier, uden at det mister nogen form for stil. Det gælder ikke bare vores klassiske sofaer, stole og borde fra diverse store arkitekter og møbelsnedkere. Det glæder nemlig også vores lamper. Tænk på en Le Klint lampe. Le Klint starter helt tilbage i 1943 og er stadig et kæmpe hit i dag. Le Klint kender vi ofte på deres fine hvide lampeskærme. I dag gælder det ikke kun for deres bordlamper, men også store flotte pendler eller de fineste små bordlamper med en fin krone af rund, hvid lampeskærme. Disse lampeskærme er ikoniske, og vil sagtens kunne fungere i ethvert dansk hjem.

Det vilde design
En lampe kan sagtens være en kunstinstallation. Faktisk er det en rigtig nem måde, hvorpå du kan skabe spil og kunst i hjemmet. Det kan for eksempel være med en Taraxacum 88 loftlampe. Det er en helt unik lampe af en base af rustfrit stål samt store kugleformerede glaslamper, hvor der er plads til hele 15 pærer. Det samme gælder Gaboches loftlampe bestående af en masse små kugler i en fin gylden farve.

Den funktionelle lampe
En lampe er også moderne, hvis den flot er funktionel. Det gælder især for lamperne fra Bernard Albin Gras. Siden 1922 er der her blevet lavet flotte industrielle lamper i ergonomisk design. Umiddelbart lavet til kontorer, men i dag et kæmpe hit fra loftet både over spisebordet og køkkenbordet. Det er lys du kan styre og minder om en lofthængende arkitektlampe. Godt med rene og skarpe linjer, samtidig med at den er funktionel i dens belysning og bevægelighed.

Det romantiske
Det lette, bløde og hyggelig er i dag også stadig et sikkert hit. Ikke blot ved at være en trend, men også ved at være en lampe som skaber ren og skær hygge. Det kan eksempelvis være den fine Eos pendel fra Vita. En skøn oval lampe fyldt med fine og bløde gåsefjer, næsten som om du har skyer hængende inde i stuen eller på børneværelset. Denne type lampe fås både som pendel, bordlampe og gulvlampe, så der er rig mulighed for at danne romantiske skyer indenfor.

Metal, metal, metal
Et sikkert hit er også det metalliske. De flotte og glansfyldte metalliske farver. Det kan eksempelvis ses i Tom Dixons Etch pende. De kommer nemlig både i sort, stål, messing og kobber. De metalliske farver er stadig et hit i de danske hjem. Især hvis de kombineres med flotte farver fra resten af hjemmet. Du kan frembringe et indtryk af varme med guld, kobber og messing, eller du kan være enkel og stilren med de kolde farver fra stål og krom.


Mest læste