Få styr på budgettet for resten af året

SPONSERET AF KARNOVGROUP.DK

Få styr på budgettet for resten af året

For mange mennesker er økonomi lig med negative tanker så som ”Ej det ved jeg ikke noget om” eller ”Det er der en anden, der må tage sig af”, og det er ærgerligt, for det kan virkelig være en god ide at have styr på sin egen økonomi og alle basistrinene for økonomisk tankegang.

Lav et budget
Det første trin i at få mere forståelse for din egen økonomi er at lave et budget. Det er den bedste måde at holde styr på sine udgifter og indtægter, så du ved præcis, hvad du har at gøre godt med resten af måneden, året mm.

Alle har faste udgifter hver eneste måned, og det kan derfor være meget simpelt at lave et overblik over dem til at starte med. Ved at holde styr på de faste udgifter kan du se klart og tydeligt, hvad du kan bruge resten af dine penge på.

Det er forskelligt fra person til person, hvad man kan ønsker at bruge sin penge på. Mange elsker at kunne spare et bestemt beløb op hver måned, hvor andre bedre kan lide at bruge rub og stub.
Nogle vælger at bruge mange penge på madposten, enten ved at gå på restaurantbesøg, caféer, kaffebarer eller bare ved at lave lækker og dyr mad derhjemme på matriklen. Andre prioriterer at bruge penge på tøj, sko, hårprodukter, makeup eller smykker.

Hvad vil du prioritere?
Når du ved, hvor meget dine faste udgifter fylder i dit månedlige budget, kan du begynde at planlægge, hvad du kan bruge resten af din indtægt på. Afhængig af hvad du prioriterer i din hverdag, og hvor meget du har behov for, kan du opdele resten af din indtægt i poster.

Faste udgifter er ofte husleje, bilafgifter, forsikring, internet, tv, institutioner og lignende. Størstedelen deler udgifter, der ikke hører til i de faste, op i mad, tøj og sko, transport, fornøjelser, opsparing og eventuel gældspost.

Det er ikke sikkert, at du har det godt med at have et så fast budget over, hvad du bruger dine penge på, men det er en god ide for stort set alle at have et overblik over de faste udgifter som minimum.

Det gode ved et budget er, at du holder styr på, hvor mange penge du kan bruge på hvad. På den måde er det lettere ikke at komme til at bruge for mange penge, så du ender i underskud i slutningen af måneden eller ender ud i at skulle betale gæld af på grund af lån.

Til de mere øvede
For de personer, der til daglig beskæftiger sig med økonomi, budgettering og revisionsopgaver eller har en interesse her inden for, er der andre faktorer, man kan pille ved for at øge sin horisont.

Hvis du er revisor, jurist, leder i en virksomhed eller studerende inden for disse felter kan du med fordel tilegne dig ny viden gennem bøger, magasiner, webinarer, udsendelser og workshops.

Det kan alt sammen være tidskrævende og svært at få til at passe ind i en travl hverdag. Karnov Group formidler artikler med den nyeste udvikling inden for regnskab, revision, skat og jura gennem deres online tjeneste.

Tag et kig på, hvad de tilbyder, hvis du er inden for dette felt og ønsker at lære mere og dygtiggøre dig løbende inden for revision.


Mest læste