Kviklån har sin berettigelse i de rette situationer

SPONSERET AF HOUSEOFBANKS.DK

Kviklån har sin berettigelse i de rette situationer

Kviklån har fået meget kritik for at være dyre, og der er også nogle kviklån, der har en meget høj gennemsnitlig årlig omkostning – det som ÅOP dækker over. Derfor skal man være varsom, inden man kaster sig ud i at låne penge på denne måde, men der er situationer, hvor det giver mening.

Uanset situationen er det dog altid en god idé at afsøge markedet. Der findes flere tjenester på nettet, hvor man kan sammenligne kviklån, så man få det lånetilbud, der passer bedst. Det er nemlig forskelligt, hvilke behov man har, og derfor er lånetypen, der er mest passende, også forskellig.

Som regel har man brug for et lån, når man har lyst til eller brug for at købe noget. Det vil sige, at der også er en sælger af det, man vil købe, og flere og flere virksomheder tilbyder også finansiering af købet. Det er smart, men man skal stadig være varsom.

Tjek butikkernes tilbud sammenlignet med andre lån
Mange butikker har indgået samarbejder med forskellige låneudbydere, så de kan tilbyde finansieringen af et køb. Det er typisk nogle større køb end en liter mælk i Fakta, men skal man eksempelvis købe en ny sofagruppe, kan man ofte blive tilbudt finansiering.

Butikken vil naturligvis gerne have, at man finansierer via butikkens samarbejdspartner, men her giver det god mening at se, om man kan få et bedre tilbud andre steder. I og for sig er finansieringen fra butikken også et kviklån, fordi man kan optage det på stedet i butikken.

Derfor kan man med fordel sammenligne kviklån med de muligheder, der er online – måske er der penge at spare.

Tænk besparelse i forhold til udgifter
Som tommelfingerregel er det en bedre idé at spare op end at låne, når man gerne vil købe noget, der ligger lidt ud over ens rådighedsbeløb hver måned. Der kan dig være situationer, hvor lånet giver god mening, og det gælder særligt tilbudsjægerne.

Forestil dig, at en sofagruppe bliver sat ned i pris. Måske er den sat ned fra 25.000 til 16.000 kroner, så butikken kan komme af med den. De 16.000 har du ikke, men du kan godt afbetale eksempelvis 1.000 kroner pr. måned.

Et lån på 16.000 kroner vil måske koste 4.000 i omkostninger - isoleret set en høj pris, men til gengæld sparer man stadig 5.000 kroner, fordi man slår til nu.

Overvejer man besparelsen på det, man vil købe, og holder det op imod udgifterne til lånet, kan der være situationer, hvor et kviklån giver mening.


Mest læste