3 gode råd til fornyelse af dit hjem

SPONSORERET AF CAHBA.DK

3 gode råd til fornyelse af dit hjemEfterhånden som man har boet ét sted i længere tid, kan der opstå et behov for, at der skal ske noget nyt. Hjemmet kan føles kedeligt eller forældet og trænge til et friskt pust. Heldigvis behøver det ikke at kræve hverken den helt store pengesum eller strabadser for at give dit hjem en kærlig hånd. Her får du tre gode råd til, hvordan du på enkel vis kan pifte hjemmet en tand op.

Gør din bordplade så god som ny
En stor tid i hjemmet tilbringes ofte ved et bord. Hvad enten det er køkkenbordet, spisebordet eller sofabordet, så slides bordpladerne med tiden ved flittig brug. Er budgettet ikke lige til at erhverve sig en splinterny bordplade til køkkenet eller stuen, så er en simpel slibning af bordplade en billigere løsning. På den måde får du ikke kun en smukkere og sundere overflade, men også muligheden for at ændre rummets udtryk. Ved at vælge en bestemt efterbehandling kan du nemlig forandre og fornye bordpladen med hensyn til mathed, glanshed og farvenuance. Skal du prøve noget nyt med et mørkere eller lysere spisebord, så er dette altså en mulighed for at sætte et nyt præg på din stue eller køkken.

Ryk rundt eller ryk ud
Et element, der spiller en stor betydning for ethvert rum, er møblerne. En nem og gratis måde at skabe forandring i dit hjem er at flytte rundt på de store møbler såsom sofa, bord og gulvtæpper. En så simpel løsning som denne kan skabe et helt anderledes rum at være i, og er et godt alternativ, hvis budgettet ikke lige er til at fornye hele hjemmets interiør. Hvis du derimod har fået lidt penge på lommen og ønsker lidt ekstra forandring, så kan genbrug være der, du får flest nye møbler med hjem. Her behøver en ny lænestol, spisestole eller lampe nemlig ikke at koste alverden, og du kan derfor få skiftet mest muligt ud i hjemmet. Har du lyst, kan du ovenikøbet overveje at sælge dine gamle møbler på samme tid. Så skaber du plads til forandringen derhjemme og tjener samtidig en smule.

Forny de små detaljer
Også de små ting i hjemmet har en betydning for, hvordan et rum tager sig ud. Hvis du ønsker en forandring med brug af mindst mulig tid, energi og penge, så er detaljerne der, hvor du skal rykke ind. Vægpynt er et oplagt sted at starte. Det kan gøre en overraskende stor forskel for et rum blot at hænge et nyt billede eller måske plakat på væggen. Du kan endda vælge at tilfølge et par fotografier for at give rummet et ekstra strejf af personlighed. En anden måde at fornye detaljerne på er ved at bringe det grønne indenfor. Køb et par nye og anderledes planter eller blomster til hjemmet, og tilføj herigennem lidt liv og farve til stuen og køkkenet. Alle disse små detaljer er med til at udgøre helheden for et rum, og du kan derfor hurtigt skabe en mærkbar forandring og fornemmelse ved at ændre på netop disse.
Mest læste