De har penge – og de vil godt investere i Bornholm
Foto: Jens-Erik Larsen

9. SEP 2019 • 21:06 • AF LISBET HOLST

De har penge – og de vil godt investere i Bornholm

Advokat Eskil Nielsen fra Eskil Nielsen Advokatfirma i København var med til at gøre Hallegaards multislagtehus til en realitet.

Han gik ind i projektet for på frivillig basis at bidrage med sin mangeårige viden og ekspertise inden for finansiering og ved at formidle kontakt til mulige investorer.

– Jeg syntes, det var et relevant projekt, og det ville jeg egentlig godt bruge lidt tid på. Og det har også fået opbakning blandt andre, siger Eskil Nielsen. Han er meget glad for Bornholm, har sommerhus på øen og er kommet jævnligt på Bornholm siden 2003.

Investorerne bag multislagtehuset er aktive mennesker, der godt vil have det sådan, at deres sparepenge kan være med til at give mening. De har en tilknytning til Bornholm og kan lide at få ting til at ske. Så investorerne er der, og de vil godt skyde penge i fornuftige projekter på Bornholm.

– Og vi har den enestående situation, at man lige nu kan se frem til en 0-rente eller endda en negativ rente i banken, så det er mere interessant at få pengene ud og arbejde – især hvis projekterne ligger inden for klima og miljø, siger Eskil Nielsen.

Det er selvfølgelig en forudsætning, at projektet har en gang på jorden, også økonomisk, og at det drives af et kompetent og engageret menneske, understreger han.

Finansieringsmodellen med private investorer vil kunne udbredes og bruges til at realisere andre projekter på Bornholm – også meget mere end det sker i dag, mener Eskil Nielsen.

Det gælder også projekter, der kræver meget mere kapital end de omkring to mio. kr. som blev skudt ind i multislagtehuset. Der er ikke mindst interesse for at være med til at finansiere projekter inden for miljø og grøn energi/klima.

Faktisk har Eskil Nielsen sammen med andre konkrete overvejelser om klimarelaterede projekter på Bornholm.

Det skal gennemarbejdes grundigt inden detaljer meldes ud, så det er endnu for tidligt at melde mere konkret ud, siger han.

Går man rundt med ideer til spændende projekter indenfor klima og miljø, så er man meget velkommen til at kontakte Eskil Nielsen.

Mest læste

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet