Privat lønsikring giver frihed og økonomisk stabilitet i usikre tider

SPONSORERET AF DANSK-LOENSIKRING.DK

Privat lønsikring giver frihed og økonomisk stabilitet i usikre tider

Privat lønsikring giver frihed og økonomisk stabilitet i usikre tider
Arbejdsløshed er en alvorlig og stressende affære, men du kan gøre dit for, at du et sikkerhedsnet at lande på, skulle det ske, at du en dag mister dit job. Mange højtlønnede vælger privat lønsikring, fordi de dermed kan få flere penge udbetalt, end hvis de var på dagpenge.

Der findes offentlig lønsikring og privat lønsikring. Når du tegner en privat lønsikring, er du dog ikke forpligtet til at leve op til de mange og strenge krav, som det offentlige system pålægger dig. Det er, fordi du tegner din lønsikring i et privat forsikringsselskab, som så udbetaler en vis procentdel af din tidligere løn til dig på månedlig basis.

Forsikringsselskabet har altså lidt samme funktion som a-kassen, blot slipper du for dagpengesystemets mange regler og bureaukrati. Det giver dig frihed til at fokusere på din jobsøgning, så du fortsat kan holde dig motiveret, selv om du er ledig.

Din pris og udbetaling afhænger af din nuværende løn
Din private lønsikring pris afhænger af, hvor meget du tjener om måneden i dit nuværende job. Det koster mere at tegne en lønsikring end at melde sig ind i en a-kasse, men man skal huske på, at man kan få flere penge udbetalt gennem den private forsikring, hvis man lever op til visse betingelser.

Mange forsikringsselskaber har prisberegnere, som du kan bruge, så du nemt kan danne dig et overblik over de forskellige tilbud, der er. Dermed kan du hurtigt og simpelt undersøge, hvilket forsikringsselskab der tilbyder dig den bedste pris og den højeste udbetaling. Der er dog en tommelfingerregel, som hedder, at jo højere din månedlige løn er, desto højere vil din pris også være.

Pengene er dog givet godt ud, for nogle forsikringsselskaber udbetaler helt op til 90% af din løn. Det betyder, at du rent økonomisk ikke vil kunne mærke synderligt, at du er blevet ledig. Der findes forsikringsselskaber, der dækker lønninger helt op til 90.000 kr., og du behøver derfor ikke gå fra hus og hjem, hvis du bliver arbejdsløs. Med andre ord betaler du kun en lille pris for at beholde din nuværende levestandard.

Det er dog vigtigt, at du husker, at størrelsen på din privat lønsikring afhænger af din nuværende løn. Tjener du under 25.000 kr. om måneden før skat, så kan privat lønsikring ikke betale sig for dig, idet dagpengesatsen allerede ligger en smule under 25.000 kr.

Offentlig lønsikring er en forlængelse af dagpengesystemet
Dagpengesystemet er faktisk tæt forbundet med den offentlige lønsikringsmodel. Det er denne model, som de fleste højst sandsynligt tænker på, når de hører ordet ”lønsikring”. Her er lønsikringen et ekstra supplement til de dagpenge, som du får udbetalt fra a-kassen. Mange vælger denne løsning, fordi de vurderer, at de ikke vil kunne opretholde en normal levestandard kun på dagpenge.

For at få din supplerende lønsikring udbetalt kræver det dog, at du er berettiget til dagpenge. Har du ikke optjent retten til at få dagpenge udbetalt, kan du derfor heller ikke få udbetalt din lønsikring. For at være berettiget til dagpenge skal du også efterleve alle de krav, som a-kassen og det offentlige system stiller. Det betyder blandt andet aktivering i dit lokale jobcenter, udsendelse af minimum 2 jobansøgninger hver uge, deltagelse i virksomhedspraktikker og meget mere.Mest læste