Bornholmerfly er strejkeramt
Arkivfoto: Berit Hvassum

11. SEP 2019 • 14:10 • AF MADS WESTERMANN

Bornholmerfly er strejkeramt

Passagerer der skal flyve med DAT fra Københavns Lufthavn til Bornholm onsdag eftermiddag skal måske belave sig på at tilbringe lang tid i lufthavnen, og det samme gør sig gældende for de passagerer, der skal rejse den anden vej.

For tredje gang indenfor en kort periode har handlingpersonalet i Københavns Lufthavn nedlagt arbejdet, og det forsinker adskillige planlagte flyafgange.

Deriblandt DAT's fly fra Kastrup til Rønne.

Det har ikke været muligt at få oplyst fra DAT, hvilke flyafgange det er, der bliver forsinket, og hvornår DAT's passagerer i henholdsvis København og Rønne kan forvente at være fremme ved deres destination.

Den eneste information, som indtil videre er en SMS fra DAT til de passagerer, der har reserveret billet onsdag eftermiddag.

"Kære passager, på grund af strejke i Københavns Lufthavn er mange fly forsinket. Din flyrejse kan blive påvirket. Nye afgangstider vil blive informeret så hurtigt som muligt. Vi beklager ulejligheden. Mvh. DAT", skriver selskabet i SMS'en til passagererne.

Ifølge Ritzau er arbejdsnedlæggelsen led i en konflikt, der har stået på siden juli måned, hvor SAS Ground Handling ansatte en vikar, som ikke ville melde sig ind i de strejkende medarbejderes fagforening, 3F. Medarbejderen, der er uddannet ingeniør, insisterede i stedet på fortsat at være medlem af Ingeniørforeningen, og det er faldet en del af de strejkenden medarbejdere så meget for brystet, at de ifølge en lydoptagelse, som Berlingske har offentliggjort, angiveligt har truet vikaren.


Mest læste

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet