Peter Juel-Jensen vil måske satse på post som forsvarsordfører
Peter Juel-Jensen vil måske gå efter posten som forsvarsordfører. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

21. SEP 2019 • 14:18 • AF HOLGER LARSEN

Peter Juel-Jensen vil måske satse på post som forsvarsordfører

Med en ny ledelse på plads, venter også en ny konstituering til nogle af posterne i Venstres folketingsgruppe, og her ser Peter Juel-Jensen muligheden for måske igen at blive sit partis forsvarsordfører.

– Jeg tror, at Karsten Lauritzen vil være et godt bud på en ny gruppeformand, og skulle det hænde, kan jeg måske få min forsvarsordførerpost tilbage igen. Men det er en attraktiv post, så jeg vil i givet fald skulle lægge arm med nogle andre, siger Peter Juel-Jensen, der har en speciel interesse for forsvaret.

Det bornholmske folketingsmedlem mistede efter valget i sommer ordførerposten til Karsten Lauritzen.

– Men jeg skal også gå i tænkeboks med mig selv, for jeg har jo nu posten som ordfører for landdistrikter og øer. Så jeg skal gøre mig nogle tanker om, hvorvidt forsvarsforliget ikke er så stærkt, at jeg skal blive ved landdistrikterne. Jeg vil tale med nogle andre om, hvordan jeg bedst kan sikre, at Bornholm kan få mest muligt ud af det, siger Peter Juel-Jensen.
j
Peter Juel-Jensen glæder sig over, at en lang proces er mundet ud i, at Venstre har fået en ny ledelse.

– Der er en bred vilje hele vejen rundt til, at nu skal alt det her støj lægge sig, og så skal vi snakke om, hvad vi skal fremover. Vi har nu en ledelse, en klar retning, et parti, der er samlet, siger han.

– Jeg synes, at Jakob Ellemann har gjort en god figur, både på Bornholm i mandags, men også undervejs. Jeg synes, at han kom med en meget stærk og engageret formandstale, og jeg glæder mig over, at vi har en formand igen.

Peter Juel-Jensen ønsker ikke at røbe hvem han stemte på til næstformandsposten:

– Jeg stemte på den kandidat, jeg synes kan være med til at give Venstre den profil, jeg synes, at Venstre skal have. De to kandidater kan godt være meget forskellige på overfladen, men når man lyttede på de to kandidaters taler, var de meget ens. De vil det samme. Så hvis resultatet var blevet et andet, havde det ikke påvirket mit humør, slutter Peter Juel-Jensen.

Ellemann og Støjberg valgt
Venstres ekstraordinære landsmøde i Herning valgte lørdag Jakob Ellemann-Jensen som ny formand. Det skete uden modkandidat.
Inger Støjberg blev efter kampvalg mod Ellen Trane Nørby valgt som næstformand. Inger Støjberg fik 577 stemmer mod 206 til Trane Nørby.


Køb dagens avis som e-paper fra kl. 14.00 - Klik her

Mest læste