Niels Plum: Ro i Venstre har også lokal betydning
Venstre Bornholm havde ni delegerede med til landsmødet i Herning – dertil kom yderligere et par stykker, der deltog uden stemmeret. Privatfoto

21. SEP 2019 • 15:01 • AF HOLGER LARSEN

Niels Plum: Ro i Venstre har også lokal betydning

– Den nye formand gjorde heldigvis rigtig meget ud af, at nu skal det være slut med fløjkrige. Det samme gjorde næstformandskandidaterne. Så jeg håber på, at vi nu er der, hvor vi får lagt fløjkrigene fuldstændig ned.

Det siger Niels Plum, formand for Venstre Bornholm, efter lørdagens ekstraordinære landsmøde i Herning.

– Der skal en gang imellem noget drastisk til for at få ro. Uden at det er en direkte parallel, gjorde vi det samme i Venstre Bornholm for et par år siden. Og nu har vi ro i Venstre Bornholm, siger Niels Plum.

– Når vi er ude at tale med bornholmerne, hører vi ofte, at der bliver refereret til det landspolitiske, og der har vi ikke brug for at skulle stå og forsvare, hvad der måtte være af uheldige sager. Det betyder også noget i forhold til kommunalvalget, så derfor er det vigtigt at få ro, siger den bornholmske venstreformand.

Niels Plum kalder Inger Støjbergs valg som næstformand for ventet og mener, at det var to meget kompetente kandidater. Han kunne dog godt tænke sig, at Venstre på et tidspunkt deler næstformandsposten og får to næstformænd.

– Det, der gik galt sidst, var, at der ikke var føling med baglandet. Ved at dele posten kunne den ene tage sig af det politiske og det, der sker på Christiansborg, mens den anden næstformand, stadig et folketingsmedlem efter min mening, skulle tage sig af foreningernes og medlemmernes pleje. Det vil give en bedre fornemmelse af, hvad der rører sig i vælgerforeningerne, og hvad medlemmerne mener, slutter Niels Plum, der efter landsmødet senere på lørdagen skulle til hovedbestyrelsesmøde i Venstre.


Køb dagens avis som e-paper fra kl. 14.00 - Klik her

Mest læste