Elly Wolff er død
Elly Wolff fotograferet under et valgmøde på Kanns Hotel i 2013. Foto: Allan Rieck

21. SEP 2019 • 18:37 • AF HOLGER LARSEN

Elly Wolff er død

Elly Wolff er død, 75 år gammel.

Det oplyser hendes mand igennem 52 år, Søren Wolff, i et opslag på Facebook.

Elly Wolff var sygeplejerske og underviser, og hun var i en årrække en markant leder af Slottet (tidligere De Gamles Hjem).

Elly Wolff, der oprindelig kom fra Mors, satte også sit præg på bornholmsk politik. Elly Wolff var medlem af Bornholms Amtsråd for Socialdemokratiet, og hun havde en lang række hverv og var blandt andet sit partis gruppeformand og amtsborgmesterkandidat. Ved valget til amtsrådet i 1990 fik hun som spidskandidat over 5.000 personlige stemmer.

"Elly har været det samlende punkt i vores familie og den, der sagde stop, når vores ideer blev for vilde. Samtidig var hun åben for nye tanker, hvilket også i høj grad prægede hendes virke i bornholmsk politik fra midten af 1980erne og 20 år frem. Hun har sat sine spor på Bornholm, hun har værnet om familien, og hun har altid været til stede, selv om hun havde travlt og havde mange bolde i luften på én gang. Hun var åben for nye bekendt- og venskaber, og døren stod altid åben, både hjemme og på arbejdspladserne. Det var ikke noget hun sagde. Sådan var det!", skriver Søren Wolff blandt andet i sit facebookopslag.

Elly og Søren Wolff boede i mange år i Rønne, men flyttede siden til Aakirkeby, hvor parret på deres ældre dage blev vinhandlere (Bornholms Vinforsyning).

"Selv om Elly måske ikke var vinekspert, var hun en fantastisk god sælger i kraft af hendes store menneskelighed", skriver Søren Wolff.

Elly Wolff blev for nogle år siden ramt af svær sygdom (Alzheimers) og fik i de sidste cirka fire måneder "en kærlig behandling, der næppe kunne have været bedre på et nok så godt hospice", skriver Søren Wolff.


Mest læste