Næstbedste ferieø i Europa: Sådan bliver Bornholm præsenteret af stort rejsemedie
Bornholms Kunstmuseum fremhæves i kåringen af Bornholm som Europas næstbedste ferieø. Foto: Jens-Erik Larsen

7. OKT 2019 • 14:46 • AF JAKOB NØRMARK

Næstbedste ferieø i Europa: Sådan bliver Bornholm præsenteret af stort rejsemedie

Rejsemagasinet Condé Nast Traveler har i kåringen Readers' Choice Awards 2019 udpeget Bornholm som den næstbedste ferieø i Europa.

På rejsemagasinets hjemmeside præsenteres Bornholm med et foto taget på kysten lige nord for Svaneke. Teksten lægger vægt på Bornholms natur og kulturelle tilbud.

"Bornholm – et solrigt tilflugtssted for både danskere og udenlandske turister – er hjemsted for hvide sandstrande, klipper og et blomstrende kunstmiljø, der især er kendt for glas og keramik. Besøg Bornholms Kunstmuseum, et museum med et modernistisk ydre på øens nordkyst. Museet indeholder værker, der stammer fra så langt tilbage som begyndelsen af 1800-tallet," står der i artiklen om prisuddelingen.

Alle kårede ferieøer forsynes med ét tip fra magasinet, og på Bornholm fremhæves restauranten Kadeau – de Michelin-hædrede restaurant i Vestre Sømark:

"Pro tip: Folk fra hele Danmark kommer hertil på grund af kokken Nicolai Nørregaards opfindsomhed med det nordiske køkken på Kadeau. Et måltid her er en oplevelse, der spænder fra syv til 12 retter."

Den europæiske top 5 tegnes af tre græske øer samt Bornholm og kroatiske Hvar:

5. Kreta, Grækenland
4. Paros, Grækenland
3. Mykonos, Grækenland
2. Bornholm
1. Hvar, Kroatien

Den amerikanske og britiske udgave af Condé Nast Traveler/Traveller fusionerede tidligere på året. Det er ifølge Destination Bornholm verdens største rejsemedie med sammenlagt 3,8 millioner læsere til magasinerne og 8,2 millioner unikke online-brugere. Ifølge rejsemagasinet har over 600.000 læsere bidraget til årets afstemninger.

Mest læste