To arkitekter kom til Bornholm: Her er deres projekter i naturen

8. OKT 2019 • 12:40 • AF ANNETTE TIMMERMANN

To arkitekter kom til Bornholm: Her er deres projekter i naturen

Hvordan kan natur og arkitektur spille sammen på Bornholm? Det fortalte to arkitekter mandag aften om ved et debatarrangement i Domen i Allinge.

Tone Ida Vecht og Magnus Lindquist præsenterede deres afgangsprojekt fra Arkitektskolen i København: "En fortælling om Bornholm gennem historiske spor i landskabet". De to har været på udforskning af Bornholm, og de blev især betaget af de steder, hvor der tidligere har været menneskelig aktivitet, og hvor der stadig er spor efter det i naturen.

Deres projekt mundende derfor ud i en stålbro ved Almeløkkebruddet, en pavillion i træ ved kanonstillingerne ved Dueodde og en minimalistisk betonkonstruktion ved Vang Pier, med omklædningsrum til de badende.

– Vores intention var at revitalisere historien gennem arkitekturen. Vi har en interesse for, hvordan arkitektur og landskab arbejder sammen, og vi fokuserede på spor af menneskers handlinger. Så vi valgte tre steder, som var forskellige fra hinanden, nemlig Almeløkkebruddet, Dueodde fyrreskov ved kanonstillingerne og Vang Pier, fortalte Tone Ida Vecht.

– I begyndelsen gik vores overvejelser på, om der skulle laves en eller anden form for bygninger eller lukkede rum. Men vi endte faktisk med at forsimple tingene og lave arkitektoniske strukturer i stedet. Og det blev til tre meget forskelige projekter, sagde hun.

De tre projekter vil med plancher og modeller være udstillet i Domen til og med uge 42.

Mest læste