Gode råd til at gøre din dagligdag mere miljøvenlig

SPONSORERET AF LHM.DK

Gode råd til at gøre din dagligdag mere miljøvenlig


Miljø, miljø og atter miljø. Vi hører ordet ofte, og det er der naturligvis en grund til. Klimaforandringerne står i øjeblikket højt på den politiske dagsorden, og der bør blæses til handling snarest muligt. Desværre går der ofte en del år, inden at de ledende politikere på verdensplan bevæger sig fra tanke til handling. Den politiske proces er ikke altid den hurtigste, hvilket har fået mange mennesker til at råbe op. Bekymrer du dig for klimaet? Herunder får du nogle gode råd til, hvordan du kan gøre din dagligdag mere miljøvenlig.

Miljøvenlig opvarmning af dit hjem
Selvom du måske føler, at dine vaner i dagligdagen ikke kan redde klimaet, skal du huske på, at alt skal starte et sted. Måske kan du inspirere din omgangskreds til at blive mere miljøvenlige?

Du kan blandt andet blive mere miljøvenlig, hvis du tænker mere over dit forbrug i hjemmet. Det gælder eksempelvis i forhold til, hvordan du opvarmer dit hjem. Hvis du eksempelvis har en normal brændeovn, er det muligvis tid til at skifte den ud? I den forbindelse bør du investere i et pillefyr eller en træpilleovn, som er en mere miljøvenlig løsning. Træpiller er nemlig et CO2-neutralt brændstof, hvorfor det ikke forurener miljøet mere end højst nødvendigt. Dette miljøvenlige alternativ er i særdeleshed velegnet til dig, hvis du bor i en mindre bolig – eller ejer et sommerhus – som ikke har vandbårne centralvarmesystemer.
Du kan eksempelvis finde billige træpiller her.

Tænk over dine madvaner
Det kan godt være, at du har hørt det en del gange efterhånden, men forskningen viser, at kød er noget af det mindst miljøvenlige, du kan putte i munden. Måske er du en af dem, som står fast og siger, at ingen skal tage din store bøf fra dig. Det er vel en fair sag. Hvis du vil holde fast i din store bøf hver fredag aften, kan du eventuelt overveje, om du ikke kan indføre en kødfri dag i løbet af ugen som kompensation. Eller måske to? Du kan eksempelvis begynde at købe mere vegetabilske fødevarer, da de ikke er så CO2-tunge at producere. Skal du absolut have kød, bør du købe lyst kød i stedet for mørkt kød. Kyllingekød belaster klimaet mindre end oksekød.

Kan dine transportvaner blive mere grønne?
Du kan starte med at spørge dig selv, om det er nødvendigt at tage bilen til og fra arbejde. Hvis du ikke har langt til arbejde, kan det være, at du skal tage cyklen i stedet – hvis du ejer en. Cyklen er et fantastisk redskab, som er godt for dig og din krop, men det er også bedre for miljøet, hvis du cykler. Der kan naturligvis komme dage, hvor der er skybrud. Vi lever trods alt i Danmark. Derfor er det sandsynligvis umuligt at parkere bilen fuldstændigt, men hvis du kan tage cyklen så ofte som muligt, vil Moder Jord formentlig sætte pris på det. Hvis du ikke ejer en cykel, kan offentlig transportmidler også anbefales. Det er bedre, at flere personer kører sammen, end at alle kører alene.


Mest læste

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet