Bornholmer med i nyt socialt eksperiment på DR1
Fotos: Metronome

16. OKT 2019 • 07:08 • AF TOMMY KAAS

Bornholmer med i nyt socialt eksperiment på DR1

Hvad vil du komme til at savne, hvis du mistede alt fra vores moderne samfund? Sådan spørger DR1 i foromtalen til en ny programserie, der starter torsdag.

14 danskere bliver stillet over for spørgsmålet i programmet "Øen - en ny begyndelse", hvor de i otte afsnit i fællesskab kal bygge et samfund op fra bunden på en ø langt væk fra alting.

Blandt deltagerne er 39-årige Louise Paulsen, der er opvokset i Rønne og i dag er bosat i København. Hun arbejder for produktionsselskabet Metronome og er med på øen som fotograf – men deltager på lige fod med de andre deltagere.

Og 30 dage på en ø er hårdt – meget hårdt, fortæller hun:

– Men selvom det er det mest ekstreme, jeg har udsat mig selv for, har min krop aldrig haft det bedre. At give kroppen en pause ved ikke at overspise eller spise processeret mad i 30 dage, er et langt spaophold for kroppen, fortæller Louise Paulsen til Bornholms Tidende.

Torsdag klokken 20

Programmet, der bliver sendt første gang torsdag klokken 20 på DR1, beskrives som "et nyt socialt eksperiment, der undersøger mennesket og fællesskabet, når det kommer under pres".

– Alt, hvad der udspiller sig på øen, er filmet af deltagerne selv, så alt kontakt til omverden er de afskåret fra.

– Her finder deltagerne ind til grundlæggende instinkter, gruppedynamikker, og personlige styrker. Vi kommer til at få et indblik i individet over for fællesskabet, hvor venskaber, modsætninger og magtforhold udspiller sig. Det er en fortælling om essentielle relationer, som vi alle kan relatere os til og snakke med om over spisebordet, lyder det i foromtalen af programmet.


Louise Paulsen på øen – yderst til venstre i billedet.


Mest læste

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet