Donation skal bruges på ladcykel til kørestole
Foto: Jens-Erik Larsen

16. OKT 2019 • 05:54 • AF LISBET HOLST

Donation skal bruges på ladcykel til kørestole

Nørremøllecentret i Nexø var i september blandt de heldige, der modtog en donation fra Nordea Fonden.

Det blev i første omgang meldt ud fra Nørremøllecentret, at de 22.000 kr. skulle bruges til at dække udgiften til de to rickshaw-cykler, som centret allerede havde købt. Den glade nyhed er, at sådan forholder det sig ikke – de 22.000 kr. indgår ikke i de allerede indkøbte cykler.

Det fortæller aktivitetsmedarbejder Lone Juhl, Bornholms Regionskommune. Derfor vil Nørremøllecentret nu købe en cykel til brug for kørestole.

– Det har vist sig, at det for nogle af vore beboere, som sidder mere permanent i en kørestol, er for krævende at komme over i en af de to rickchaw-cykler med sæde. Derfor vil vi bruge den nye donation fra Nordea Fonden til en ladcykel med mulighed for, at en køretol kan køres op på ladet og spændes fast. På den måde kan alle vore beboere få mulighed for at mærke vindpustet ved at komme ud på en cykletur, fortæller Lone Juhl.

Nørremøllecentret mangler nu cirka 10.000 kr. for at kunne indkøbe den specielle cykel. Lone Juhl håber, at det lykkes centret at samle de yderligere midler ind.

Frivillige, som har lyst til at cykle en tur med beboere på Nørremøllecentret, er velkomne til at henvende sig på centret for at blive oplært i at cykle på rickshaw-cykel.

Nordea-Fonden uddeler fire gange om året støtte fra Lokalpuljen til lokale initiativer. I september blev der uddelt 5,4 million kroner til i alt 217 lokale foreninger.

Mest læste

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet