Flere danske kaster sig ud i såkaldt daytrading

SPONSORERET AF DAYTRADER.DK

Flere danske kaster sig ud i såkaldt daytrading


Før i tiden var aktiv børshandel forbeholdt store banker og investeringshuse, men takket være udviklingen inden for internettet, er det i dag muligt at lege storspekulant hjemme fra dagligstuen.

Daytrading kaldes det, hvis man ligefrem foretaget mange aktie-handler på minutter eller timer, og det er faktisk blevet en hel trend i Danmark i det senere år. Den tendens bekræftes af portalen daytrader.dk, der er et samlingssted for danske daytradere.

Portalen fortæller således, at flere hundrede danskere kontakter portalen hver måned med drømmen om at blive daytrader.

Det er dog ikke helt så nemt at være daytrader, som nogen måske forestiller sig. Daytrading kræver nemlig en meget solid psyke og en stor forståelse for aktiemarkedet.
At trade vil – særligt i begyndelsen – være lidt af en følelsesmæssig rutsjebane, og selv positive følelser efter at have vundet flere gange i træk, kan have negative konsekvenser i længden i form af overdreven tro på egne evner.

Trading handler i derfor i høj grad om at lære hele tiden. Ikke kun om, hvordan de avancerede handelsplatforme virker, eller hvad aktie-indikatorerne fortæller. Men også om disciplin, fokus og at have styr på sin risiko og sine følelsers indflydelse på de beslutninger, man tager.

Hver eneste gang, man taber en handel, bør man stoppe op og analysere, hvad der gik galt. Om markederne ændrede sig, om man handlede for aggressivt, eller om man brød sine egne regler. Fortsætter man denne læreproces gennem hele sin trading-karriere, har man en langt bedre chance for succes i sidste ende.

Lykkes man til sidst med sin trading, kan det til gengæld gå hen og blive et profitabelt arbejde. Og hvem ved, måske kan man i sidste ende kvittet sit normale arbejde og i stedet leve af at handle.


Mest læste

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet