Stadig plads på smutvej til arbejdsmarkedet
Arkivfoto

20. OKT 2019 • 16:10 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER

Stadig plads på smutvej til arbejdsmarkedet

Den 28. oktober starter et nyt EUS-hold på Campus Bornholm for unge med en studentereksamen fra hf, htx eller stx i bagagen. Via EUS kan de lynhurtigt blive klar til en elevplads i en virksomhed inden for handel-, kontor- og forretningsområdet, fortæller Campus Bornholm i en pressemeddelelse.

En EUS (Erhvervsuddannelse for Studenter) tager blot fem uger og afløser fra i år den 10 uger lange HGS.
Dermed, noteres det i pressemeddelelsen, er en hurtig smutvej blevet endnu hurtigere: Normalt tager det et halvt til et helt år – og for kontorelever halvandet til to år – at gennemføre et grundforløb på en erhvervsuddannelse og dermed blive klar til et hovedforløb, hvor eleverne gennem to til tre år er i praktik i en virksomhed suppleret med indlagte skolemoduler.

Der er stadig ledige pladser på det kommende EUS-hold på Campus Bornholm. Unge med en stx, hf eller htx kan søge optagelse via optagelse.dk. Den merkantile gymnasieuddannelse, hhx, giver direkte adgang til et hovedforløb.

EUS er en oplagt vej at gå for unge mennesker, der har taget en studentereksamen, men derefter har fundet ud af, at de i stedet for en videregående uddannelse har mere lyst til at komme hurtigt ud på arbejdsmarkedet og arbejde som eksempelvis lægesekretær, revisor, advokatsekretær, kontorassistent eller butiksassistent. EUS giver også gode kort på hånden, hvis man senere vil gå efter en lederkarriere eller blive iværksætter.

EUS er sat sammen på en måde, så der ikke er tale om gentagelse af de fag, eleverne allerede har haft på gymnasiet, men supplerer med viden og kompetencer inden for blandt andet erhvervsøkonomi og afsætning.

Forløbet afsluttes med en eksamen.

Mest læste

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet