Kunsthåndværket får sit eget magasin: Bornholm er stadig i fokus
Lov i Listed hos Kadeau. Foto: Berit Hvassum

19. OKT 2019 • 08:52 • AF ELISABETH KROGH

Kunsthåndværket får sit eget magasin: Bornholm er stadig i fokus

Kunsthåndværkere som eksempelvis keramikere får et nyt magasin.

I forlængelse af bogen HÅNDværk, som udkom sidste år i oktober, udkommer snart det første nummer af HÅNDværk bookazine – et halvårligt magasin, som handler om håndarbejde, håndværk, kunsthåndværk og design.

Rigetta Klint og forlaget Muusmann står bag det nye magasin.

I forvejen står Rigetta Klint bag onlinemagasinet SLOWFASHIONhouse.com, og hun var forfatter til bogen HÅNDværk, der udkom sidste år – med omtale af flere bornholmske keramikere. Bornholms kunsthåndværkere er stadig i fokus.

I første nummer af magasinet er blandt andet Lov i Listed omtalt med en artikel om blandt andet samarbejdet med Kadeau gennem snart ti år, og hvordan keramik i det hele taget har fået en kæmpe revival.

– Det unikke, det håndlavede, det nørdede, det passionerede er en stærk tendens, både i køkkenet og på bordet. Det har stor betydning både for madscenen, men også for kunsthåndværkerne. Ikke kun fordi restauranterne aftager større portioner end privatkunderne, og dermed danner et solidt fundament for værkstedernes eksistens, men også fordi trenden har bredt sig som ringe i vandet ud i de private hjem, hvor der er en sult efter kunsthåndværk i almindelighed og i særdeleshed efter brugskeramik og kunstkeramik, skriver Rigetta Klint i magasinet

I første nummer af magasinet, som hedder ”Til bords med håndværk”, tager designer, skribent og fotograf Rigetta Klint læserne med på besøg hos østersfiskeren, citronbonden og hos en ung keramiker, som med et nyt service er med til at puste liv i en dansk tradition for kunstindustri.

Bookazinet lanceres 31. oktober hos A. Petersen Collection & Craft, og har skandinavisk perspektiv og globalt udsyn.

Mest læste

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet