Bornholmere til lokalvalg i Colombia
Foto: Berit Hvassum

18. OKT 2019 • 17:58 • AF REDAKTIONEN

Bornholmere til lokalvalg i Colombia

Enhedslisten Bornholms nyslåede medlemmer af partiets hovedbestyrelse, Laura Kofod og Morten Riis drager om ganske kort tid sammen med ni andre til Colombia for at fungere som valgobservatører ved kommunalvalget den 27. oktober. Det fremgår af en pressemeddelelse.

– Vores mål er at få italesat behovet for international opmærksomhed på den truede fredsproces i Colombia. Det internationale samfund og ikke mindst EU har i kraft af deres økonomiske støtte gode muligheder for at presse på for overholdelse af fredsaftalen. Det ønsker vi, de gør, siger Morten Riis.

Den colombianske regering og oprørsbevægelsen FARC indgik i 2016 en fredsaftale, der skulle stoppe volden efter mere end 50 års borgerkrig. Fredsaftalen har dog været under pres.

Morten Riis og Laura Kofod er en del af en Enhedslisten-valgdelegation med deltagere fra hele landet. Delegationen bliver akkrediteret som officielle valgobservatører af den nationale observationsenhed under den colombianske stat, CNE. Det er tredje gang, Enhedslisten sender observatører til valghandlinger i Colombia.

Mest læste

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet