Sådan kan metal få nyt liv

SPONSORERET AF RIMECO.COM

Sådan kan metal få nyt liv


Metal kan genbruges til mange formål. Derfor er det også en skam, at ikke al metal ender, hvor det skal ende. Er du én af de mange danskere, der heldigvis sørger for at metal ender det rette sted, men er nysgerrig for at vide mere om, hvor det ender? I så fald er du kommet til det rette sted, da du her blive klogere på det.

Sådan bliver metal genbrugt
Når du afleverer metal til genbrug, så bliver det brugt igen. Det bliver kørt til et genanvendelsesanlæg, hvor det bliver sorteret, så det kan smeltes op. Der er dog også firmaer, der arbejder med opkøb af metal, så det kan smeltes om. Det gør sig blandt andet gældende for https://rimeco.com/, der arbejder med netop dette.

Er der tale om metal, der er blevet afleveret på en genbrugsstation, så bliver det sorteret, som nævnt. Efter det er sorteret, så kan det indgå i produktion af nye metalprodukter. Det kan fx være gryder, cykler osv. Derfor skal der ikke fremstilles nyt metal, som kan bruges til at producere de forskellige produkter af metal.

Store energibesparelser ved at genbruge metal
Der er store energibesparelser ved at genbruge metal. Der kan skæres hele 60 % af energiforbruget (og derfor også CO2-udledningen), når jern og metal bliver lavet ud af brugt jern frem for af jernmalm, der er udvundet i miner. Er der tale om aluminium, så er energibesparelsen faktisk endnu større – den er på helt op til 95 %.

Der kan faktisk spares helt op til 10 ton CO2 pr. ton aluminium, der fremstilles ud af kasserede dåser. Derfor er det også en langt bedre måde at fremstille aluminium frem for nyopgravede råstoffer. Det er derfor, det er så vigtigt, at man sørger for at genbruge metal. Særligt fordi det egentlig ikke er særlig krævende for dig.

Hvor meget kan det skåne miljøet?
Der bliver skabt rigtig meget metalaffald pr. person her i Danmark. Faktisk er der tale om hele 8,5 kg. småt metalaffald or. person. Derfor er der tale om rigtig meget metal, der kan genbruges. Ved at genbruge dette metal, kan man mindske CO2-udledningen markant. Det er dog faktisk ikke det eneste, du kan mindske.

Det er også noget, der er med til at mindske den forurening, der er forbundet med udvinding af de råstoffer, der skal bruges til produktionen. Skal man fx fremstille aluminium ud fra råstoffer i naturen, så efterlades der hele 37 gange så meget affald. Derfor er der bestemt også tale om et område, der er vigtigt at have fokus på.

Hvis du afleverer blot 1 kg. aluminium til genbrug, så er det ikke kun det ene kilo affald, du sparer kloden for. I virkeligheden er det faktisk hele 38 kg. i alt, du kan spare kloden for. Er det i stedet kobber, der er tale om, så er det hele 350 kg., mens det for rustfrit stål er 14 - 18 kg., der er tale om. Det er faktisk store besparelser.


Mest læste

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet