Lea Wermelin: Miljøpedeller kan eksporteres til andre kommuner
Foto: Jens-Erik Larsen

22. OKT 2019 • 07:32 • AF NIELS EBDRUP

Lea Wermelin: Miljøpedeller kan eksporteres til andre kommuner

Plastik er et stort problem i naturen. Både på Bornholm og i resten af Danmark. Men her på øen har Bornholms Regionskommune taget et initiativ, som hjælper gevaldigt med at nedbringe mængden af den miljø- og dyre-skadelige plastik. Initiativet hedder Miljøpedellerne, og mandag formiddag iførte miljøminister Lea Wermelin (S) sig personligt en neongul miljøpedel-vest, og gik med ud for at samle skrald langs kysten mellem Nexø og Balka.

Undervejs snakkede hun med de unge miljøpedeller, og efter et par timers arbejde – som resulterede i et fyldt lastvongnslad – var hun meget begejstret. Miljøministeren mener, at Miljøpedellerne er så gode og effektive, at lignende initiativer også vil kunne hjælpe dyre- og plantelivet andre steder i landet.

– Det er inspirerende at være en del af. Også i i forhold til, om det er noget, man kunne finde på andre steder i landet. Det er et kommunalt projekt, så min rolle vil være at fortælle den gode historie i forhold til kommunerne og sige, at vi har en udfordring med det affald, der lander i naturen

– Der er skadelig kemi i sådan en gammel plastikdunk. Samtidig er der dyr, der spiser plastik, fordi de tror, at det er mad. Det kan være fugle, og for nylig blev der fundet et dådyr i Danmark med fire kilo plastik i maven. Så det er et problem, vi skal tage meget alvorligt. Og det gør Miljøpedellerne. Jeg tror, at man vil kunne bruge den her type projekter i langt de fleste kommuner. Plastik i naturen er desværre ikke et problem, der afgrænser sig til Bornholm, siger Lea Wermelin.

Mest læste

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet