6. NOV 2019 • 14:42ERHVERV/POLITIK

Halvfærdig digitalisering af Grundtvig får lov at fortsætte

I ti år har Grundtvig været på finansloven, og det fortsætter endnu et år efter tvivl om centers fremtid.

Grundtvig Centeret i Aarhus får midler til at arbejde videre endnu et år med fortrinsvist at digitalisere og kommentere Grundvigs over 1000 værker.Det fremgår af onsdagens aftale om udmøntning af forskningsreserven, der er på omkring to milliarder kroner samlet.

- Der har været et stærkt ønske om, at Grundtvig Centeret skulle have lov til at fortsætte sit arbejde. Vi har en rigtig vigtig historisk forankring i Grundtvig i Danmark, og derfor er det fornuftigt at blive klogere på hans skrifter, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).Der har været tvivl om centerets fremtid, fordi regeringen i sit udspil havde lagt op til, at centerets bevilling skulle sløjfes.Siden 2009 har centeret ved Aarhus Universitet modtaget i gennemsnit ti millioner kroner årligt til at digitalisere samt til ph.d.-projekter, konferencer og udbredelse af Grundtvigs tekster til udlandet.

Centeret var halvvejs i sit arbejde, da det for nylig kom frem, at det så ud til at miste sin bevilling med regeringens oplæg.

- Det har været i gang i ti år, og der er brugt 100 millioner kroner. Nu bruger vi endnu ti millioner. Af danmarkhistoriske årsager, og fordi der er et meget bredt ønske i aftalekredsen, så får vi Grundtvig Centeret endnu et år, siger Ane Halsboe-Jørgensen.

Det er meningen, at arbejdet skal munde ud i en tekstkritisk og kommenteret udgave af N. F. S Grundtvigs trykte forfatterskab.

Arbejdet forventes færdigt i 2030.

Forskningsreserven er historisk set den første delaftale, der indgås i forbindelse med finansloven for næste år./ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

Mest læste

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet