10. OKT 2019 • 17:17INDLAND/KRIMINAL

Frederik og Marys fire børn skal bo 12 uger i Schweiz

Kronprinsesse Mary vil bo med sine fire børn i Schweiz, når de efter nytår skal på skoleophold.

Kronprinsparrets fire børn skal gå 12 uger på den internationale skole Lemania-Verbier i Schweiz i starten af 2020.

Det oplyser kongehuset, efter at det onsdag kom frem, at den royale børneflok skal på et kortere skoleophold i Schweiz næste år.Kronprinsesse Mary vil primært være i Schweiz sammen med de fire børn - prins Christian på 13 år, prinsesse Isabella på 12 år og tvillingerne prins Vincent og prinsesse Josephine på 8 år.Mary vil derfor have færre officielle opgaver. Kronprins Frederik vil være sammen med familien, "når der er muligheder for det i kronprinsens program".Kronprinsesse Mary sagde onsdag til TV2, at hun ser opholdet som en gave for børnene.

- Vi ser det som en gave til vores børn, hvor de kan være sammen om det og en gave, de har med sig resten af livet, sagde kronprinsessen til TV2.Når skoleopholdet i Schweiz er forbi, skal alle fire børn tilbage i deres nuværende klasser på Tranegårdskolen i Gentofte nær København.Kronprins Frederik har selv gået i skole i udlandet som barn.Fra 1982 til 1983 var han kostskoleelev på École des Roches i Frankrig. Her havde han selskab af sin lillebror, prins Joachim.

Prins Joachim og prinsesse Marie er i øjeblikket bosat i Paris, hvor prinsen er startet på en lederuddannelse i det franske militær.I den forbindelse er parrets to børn, prins Henrik og prinsesse Athena, begyndt på en skole i Paris.

/ritzau/

SENESTE INDLAND/KRIMINAL

MESTE LÆST INDLAND/KRIMINAL (48 T)

Mest læste