14. SEP 2018 • 13:36ERHVERV/POLITIK

Kommuner får håndsrækning til skibsvrag og diger

Fem sjællandske og en sønderjysk kommune kan se frem til færre skibsvrag eller forstærkede diger.

Det danske landskab har udsigt til både at blive pænere og mere klimarobust, efter at der er uddelt 11,5 millioner kroner til fjernelse af skibsvrag og forstærkning eller opførelse af diger.

Det er regeringen, der sammen med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale og SF har stået for uddelingen af midlerne.

Over halvdelen af pengene - 6,85 millioner - går til et digeprojekt i Roskilde Kommune ved Jyllinge Nordmark, hvor 258 boliger blev oversvømmet i forbindelse med stormen Bodil.

Desuden har Slagelse Kommune også fået del i pengene, så man kan anlægge et dige med Næsby Strand, ligesom Havneby Digelag på Rømø har fået tilskud til udvidelse af det eksisterende dige.

Derudover er der penge til en udvidelse af Kalveboddiget på Vestamager.

Der er også udsigt til, at skibsvraget "Idun", der ligger ved Amager Strandpark kan blive bjærget takket være en bevilling på 715.000 kroner.

Endelig har Halsnæs Kommune også fået bevilget 35.000 kroner til at fjerne ti joller ved Roskilde Fjord.Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) glæder sig over, at pengene nu skal gøre gavn ude omkring.- Vi får ryddet op og fjernet nogle af de herreløse skibsvrag, og nye digeprojekter får et skub, så projekterne forhåbentlig kommer hurtigere på plads og kan beskytte udsatte kyster og boligområder mod vandmasserne, siger han.

/ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

19. JUL 2019 • 05:47

Bia-Lid bliver privatbolig

18. JUL 2019 • 19:55 FOR ABONNENTER

Nu kører toget: Kulturhuset vil købe pakhus

18. JUL 2019 • 18:10

Affaldskaos ved strand afværget

Mest læste