21. FEB 2019 • 08:44ERHVERV/POLITIK

Dansk kongetal afslører beskeden jobskabelse i december

I december blev der færre offentligt beskæftigede, mens jobvæksten i den private sektor fortsatte.

Mod slutningen af sidste år fladede jobvæksten i Danmark ud. Danmarks Statistiks tal for beskæftigelsen viser, at der forsvandt omkring 1700 job i den offentlige sektor i december. Samtidig blev der skabt omkring 2100 i den private sektor.

Selv om det er en lille opbremsning i forhold til resten af 2018, er der stadig grund til glæde, mener cheføkonom hos Dansk Byggeri Bo Sandberg.

- Selv om jobvæksten fladede ud mod slutningen af året, blev der i løbet af 2018 hver eneste dag, året rundt i snit skabt 125 nye lønmodtagerjob, heraf de 14 i byggeriet, siger han i en skriftlig kommentar.

Tallene for beskæftigelsen tiltrækker sig mere opmærksomhed end tidligere, hvor tallet for bruttonationalproduktet (bnp) har været i fokus.Men mange efterfølgende revideringer af de løbende bnp-tal har givet økonomer grund til at studere tallene for beskæftigelsen tættere, når man måler dansk økonomis form, mener Bo Sandberg.

Cheføkonom Erik Bjørsted fra tænketanken Arbejderbevægelsens Erhvervsråd skriver i en skriftlig kommentar, at selv om den samlede jobvækst i december var beskeden i forhold til resten af året, er der ingen grund til alarm.- Jobfremgangen i december er trukket ned af et fald i den offentlige beskæftigelse, mens den private beskæftigelse heldigvis er vokset med 2100 personer. Dagens tal er derfor ikke udtryk for, at vi har ramt muren, siger han.

/ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

21. MAJ 2019 • 11:10 FOR ABONNENTER

Miljøet mellem husene er med i ny lokalplan

21. MAJ 2019 • 11:08 FOR ABONNENTER

Byforening er tilfreds med ny lokalplan

21. MAJ 2019 • 10:11

Olieudslip på Rønne Havn

Mest læste