23. APR 2019 • 14:57ERHVERV/POLITIK

Rasmus Paludans parti når 12.000 vælgererklæringer

Med et stort spring siden starten af april har Stram Kurs bragt sig nærmere at blive opstillingsberettiget.

Det stærkt indvandringskritiske og kontroversielle parti Stram Kurs med Rasmus Paludan i spidsen har nu 12.174 indsamlede vælgererklæringer.

Det er mere end en fordobling siden første april, hvor partiet havde registreret 5526 erklæringer. Det fremgår af Økonomi- og Indenrigsministeriet hjemmeside.

Tidligere tirsdag oplyste den racismedømte Rasmus Paludan i en pressemeddelelse, at partiet modtager mellem 800 og 1000 nye vælgererklæringer om dagen.

Stram Kurs og Rasmus Paludan kan nå at blive opstillingsberettiget til folketingsvalget, alt efter hvornår valget bliver udskrevet. Det skal afholdes senest 17. juni.Et parti skal senest melde sig som opstillingsberettiget 15 dage inden valgdagen. Fristen er altså 11. maj klokken 12, hvis valgdagen bliver 26. maj, der er samme dag som valget til EU-Parlamentet.For at blive opstillingsberettiget skal et parti have mindst 20.109 vælgererklæringer.

Herefter skal Økonomi- og Indenrigsministeriet kontrollere, at der er det nødvendige antal og dokumentation for dem.Stram Kurs ønsker ifølge sin hjemmeside blandt andet at forbyde religionen islam, udtræde af internationale konventioner om flygtninge, udvise alle ikkevestlige personer, der har fået asyl, og udvise alle ikkevestlige personer, der ikke er statsborgere.Personer, der har fået statsborgerskab, skal ifølge partiet have det vurderet og i udgangspunktet annulleret.Op til påske har Rasmus Paludan gennemført flere demonstrationer.

Her har han blandt andet kastet med og brændt koraner, der er muslimers hellige skrift. Det har udløst optøjer på blandt andet Nørrebro, og Paludans demonstrationer er sket under stort politiopbud.

I en periode havde Rasmus Paludan politiforbud mod at demonstrere i København efter alvorlige trusler mod hans person.

Der er startet en indsamling i hans navn, hvor folk, der føler sig provokeret af ham, donerer penge til Dansk Flygtningehjælp. Tirsdag er der indsamlet over 1,8 millioner kroner, hvilket overgår tidligere indsamlinger i organisationen./ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

16. AUG 2019 • 07:21

Udramatisk brand i Rønne

16. AUG 2019 • 06:31 FOR ABONNENTER

Bornholm holder sig neutral i Venstre-krig

Mest læste