15. JUN 2019 • 05:30ERHVERV/POLITIK

Brev minder Mette F. om krav til bedre børnehaver

Mette Frederiksen skal bevise, at hun virkelig vil være børnenes statsminister, lyder det fra Bupl og FOA.

De løfter, der blev givet under valgkampen om bedre forhold i vuggestuer og børnehaver, er S-formand Mette Frederiksen nødt til at indfri.Det er budskabet i et brev fra fagforeningerne Bupl og FOA, der er sendt til Socialdemokratiets frontfigur i forbindelse med de igangværende regeringsforhandlinger på Christiansborg.- Vi er fuldstændigt overbevist om, at der ikke kan være nogen anden vej end at investere massivt i børnene. Det er der et kæmpe stort behov for, siger formand for Bupl Elisa Rimpler.- Befolkningen har stemt på partier, der går ind for minimumsnormeringer, og som går ind for, at vi forbedrer kvaliteten for børnene i daginstitutionerne.

- Vi sender det her brev for at huske politikerne på, at der er et folkekrav, som de er nødt til at tage alvorligt, siger hun.

Regeringsforhandlingerne har været sat på pause på grund af Folkemødet på Bornholm, men genoptages lørdag klokken 9.Bupl og FOA, der blandt andet organiserer pædagogisk personale, fremlægger i brevet til Mette Frederiksen en plan for en "genopretning" af børneområdet.Der er fire hovedelementer:

Der skal indføres minimumsnormeringer i landets daginstitutioner. Målet er én pædagogisk ansat til tre børn i vuggestuerne og én til seks børn i børnehaverne.

Arbejdet med børn i udsatte positioner skal styrkes ved hjælp af en pulje til sociale normeringer i daginstitutionerne.

Fagligheden hos det pædagogiske personale skal styrkes.

Og endelig skal lederne være tættere på dagligdagen i institutionerne.

De røde partier, som aktuelt forhandler om en ny regering, er enige om, at børneområdet i kommunerne har brug for et løft.

En af de første opgaver for en kommende regering bliver at indgå den årlige aftale om kommunernes økonomi.Men flere kommuner har allerede planlagt besparelser næste år. Det gør det særligt vigtigt at fastsætte nationale krav - herunder minimumsnormeringer - til børnepasningen, mener Elisa Rimpler fra Bupl.

- Nu hvor politikerne går ind i de afgørende behandlinger, er det vigtigt for os at vise, hvilken vej, vi mener, man bør gå, for at skabe bedst mulig trivsel og udvikling for alle børn, siger hun.

Med planen for børneområdet minder Bupl og FOA om, at Mette Frederiksen gik til valg på at blive børnene statsminister./ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

17. OKT 2019 • 19:46 FOR ABONNENTER

15 kvinder har sparket gang i nyt fodboldhold

17. OKT 2019 • 17:23 FOR ABONNENTER

Butikken fortsætter længere oppe ad vejen

Mest læste

13. OKT 2019 • 10:37 FOR ABONNENTER

I Sverige er han Mr. 100 procent

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet