9. SEP 2019 • 23:40ERHVERV/POLITIK

Antallet af unge hjemløse er faldet for første gang i 12 år

Færre unge ender på gaden, herberg eller i varmestuer end tidligere, viser ny opgørelse.

For første gang i 12 år falder antallet af unge hjemløse efter mange års konstant stigning.Det viser en ny opgørelse fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (Vive).Der er omkring 350 færre unge hjemløse mellem 18 og 29 år i landet end for to år siden – og det samlede antal hjemløse er kommet ned på knap 2000 personer.

- I en del kommuner har der været fokus på at skaffe boliger og give social støtte til udsatte unge i hjemløshed. Det ser vi formentlig slå igennem nu, siger Lars Benjaminsen, seniorforsker ved Vive.

Mens antallet af unge hjemløse er faldet, er antallet af ældre hjemløse omvendt steget.

- Erfaringer fra de unge viser, at det giver resultater, hvis man sætter ind.

- Det er et fælles vilkår at skaffe bolig kombineret med social støtte, når man skal arbejde med at få borgere ud af hjemløshed, siger Lars Benjaminsen.Ifølge socialminister Astrid Krag (S) er det positivt, at antallet af unge hjemløse er faldet. Men antallet er ifølge ministeren stadig for højt.- Hver tredje hjemløs er ung, og det er alt, alt for mange unge, der lever på gaden i stedet for at være godt på vej i livet, siger Astrid Krag til Ritzau.Ifølge ministeren er det en "falliterklæring" for det danske samfund, hver gang en ung ender på gaden, på herberger og varmestuer eller på sofaen hos venner, bekendte eller familie - som tallene dækker over.- Vi bliver nødt til at have en stærkere indsats, hvor vi er nødt til at erkende, at det er forskellige grupper, man har med at gøre, siger Astrid Krag.

Særligt peger hun på, at man bør sætte ind tidligt.- Det handler om at holde hånden under velfærden og sætte tidligt ind, eksempelvis når et barn eller en ung får psykiske problemer, siger Astrid Krag.

Det er syvende gang, Vive kortlægger hjemløsheden i Danmark. Siden 2007 har kortlægningen fundet sted hvert andet år./ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

19. SEP 2019 • 14:19 FOR ABONNENTER

3F i blokade mod Gudhjem Golfklub

19. SEP 2019 • 14:18 FOR ABONNENTER

Det er lidt blæret: Vingård udvider til det dobbelte

Mest læste

17. SEP 2019 • 14:11 FOR ABONNENTER

Kommentar: Københavneri – og dog