13. FEB 2018 • 22:05SPORT

Jan Ø. Jørgensen gør comeback med suveræn sejr

Jan Ø. Jørgensen vandt knusende sikkert, da han ved EM for hold fik comeback efter otte måneders pause.

Badmintonspilleren Jan Ø. Jørgensen fik tirsdag comeback på banen efter en skadespause på næsten otte måneder.Det skete med manér, da han tog en knusende sejr ved EM for hold i russiske Kazan.

I den tredje singlekamp mod Israel bragte han Danmarks herrer på samlet 3-0 med en sejr på 21-4, 21-12 over Maxim Grinblat, der rangerer som nummer 1154 på verdensranglisten.

Dermed kom Danmark i gang med EM med en sejr, der kom til at lyde på 5-0.

Baggrunden var muligvis billig, men Jørgensen satte sig tungt på kampen fra begyndelsen og bragte sig foran med hele 17-1, inden israeleren kom lidt bedre med i slutningen af første sæt.Grinblat gjorde mere modstand i andet sæt, men han kunne ikke forhindre Jørgensen i at vinde komfortabelt.Dermed vandt Jørgensen uden problemer i sin første kamp siden Australian Open i juni sidste år.

En drilsk hælskade har været årsagen til den lange pause, hvor Jørgensen flere gange har måttet udsætte sit comeback.Inden Jørgensens kamp tirsdag havde Emil Holst og Rasmus Gemke også vundet sikre sejre i to sæt.Holst vandt med 21-17, 21-13 over Misha Zilberman, mens Gemke slog Daniel Chislov med 21-11, 21-15.

I de afsluttende doublekampe blev det også til danske sejre, så den samlede sejr kom til at lyde på 5-0.

Anders Skaarup Rasmussen og Kim Astrup vandt deres kamp med 21-18, 21-14, mens Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen sejrede med hele 21-4, 21-5.Danmark er også i indledende gruppe med Kroatien og Irland, der venter henholdsvis onsdag og torsdag.Også Danmarks kvindehold var i aktion tirsdag, hvor det blev til en samlet sejr på 4-1 over Sverige./ritzau/

Mest læste