7. NOV 2018 • 14:52SPORT

Opgør mellem KIF og GOG skal spilles om efter fynsk protest

Disciplinærinstansen har vurderet, at en forkert kendelse med stor sandsynlighed fik afgørende betydning.

Ligakampen mellem KIF Kolding og GOG, der 20. oktober sluttede 23-23, skal spilles om.

Det meddeler Disciplinærinstansen under Dansk Håndbold Forbund efter at have behandlet en protest fra GOG, lyder det i en pressemeddelelse.Fynboerne var vrede over en episode i slutningen af kampen. Her var GOG-træner Nicolej Krickau på vej til at tage en timeout, da han kunne se sin spiller Niclas Kirkeløkke score.

Derfor undlod træneren at lægge time out-kortet, men gik tilbage til sin plads. Det takserede dommerne til en udvisning af Krickau samt annullering af målet.

GOG har altså nu fået medhold i protesten, blandt andet fordi det kan konkluderes, at regelbruddet med rimelig sandsynlighed fik afgørende betydning for kampens resultat.- Ved vurderingen i denne sag af de to regelbruds betydning for kampens resultat har Disciplinærinstansen på den ene side overvejet, at hændelsen med de to regelbrud er sket med knap ni minutter tilbage af kampen.- Dette taler umiddelbart imod regelbruddenes afgørende betydning for kampen, lyder det i pressemeddelelsen, der fortsætter:

- Disciplinærinstansen har på den anden side også overvejet - og lagt afgørende vægt på - at der har været tale om en meget tæt kamp, hvor det første regelbrud (annulleringen af et mål) har betydet, at GOG uretmæssigt har fået frataget et mål, som skulle have været anerkendt.- Stillingen skulle således have været 22-22, men blev omgjort til 22-21 i KIFs favør. Det andet regelbrud (straffen til GOG’s official og dermed udvisningen til GOG) har givet KIF en uretmæssig fordel med en overtallig spiller i de følgende to minutter, og KIF har tilmed scoret sekunder senere til stillingen 23-21.

KIF har mulighed for at appellere dommen inden for syv dage.

KIF-direktør Teddy Hedegaard oplyser, at man først efter onsdagens hjemmekamp mod Bjerringbro-Silkeborg tager stilling til dommen.

- Vi vil diskutere dommen med staben omkring holdet, der skal have ro til den vigtige kamp, så derfor har vi først en holdning til dommen i morgen (torsdag, red.), siger Teddy Hedegaard./ritzau/

17. OKT 2019 • 19:46 FOR ABONNENTER

15 kvinder har sparket gang i nyt fodboldhold

17. OKT 2019 • 17:23 FOR ABONNENTER

Butikken fortsætter længere oppe ad vejen

Mest læste

13. OKT 2019 • 10:37 FOR ABONNENTER

I Sverige er han Mr. 100 procent

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet