18. MAR 2019 • 19:50SPORT

Chelsea klager over racisme blandt ukrainske fans

Ifølge Chelsea blev en af holdets spillere udsat for racistisk opførsel torsdag aften.

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) har modtaget en klage fra Chelsea om racistisk opførsel i torsdagens kamp mod Dynamo Kiev.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

I kampen, som Chelsea vandt 5-0, blev en spiller ifølge London-klubben udsat for racisme. Det drejer sig angiveligt om den sorte kantspiller Callum Hudson-Odoi, skriver AP.

- Vi tager skarp afstand fra den slags opførsel, skriver Chelsea i en meddelelse og tilføjer:- Vi forventer, at Uefa gennemfører en tilbundsgående undersøgelse.Episoden skulle have fundet sted i slutningen af kampen, som blev spillet torsdag aften på Det Olympiske Stadion i Kiev.

Det var det andet af to opgør i Europa Leagues ottendedelsfinale. Chelsea gik samlet videre med hele 8-0.

Efter opgøret berettede det britiske nyhedsbureau PA, at der kunne høres abelyde blandt en lille gruppe af hjemmeholdets fans.

Da Chelsea senest var på besøg hos Dynamo Kiev i 2015, var den også gal. Her blev mindst otte Chelsea-tilhængere angrebet under en kamp Champions League. De fleste af dem var sorte.

Angrebet blev fanget på video, og Dynamo Kiev skulle som straf spille to kampe for lukkede døre. Desuden fik klubben en bøde på 100.000 euro.

Uefa afsluttede i februar en undersøgelse om antisemitiske tilråb fra Chelsea-fans under en udekamp mod Ungarske Vidi. Chelsea undskyldte og slap for straf.Chelsea er videre til kvartfinalen i Europa League, hvor englænderne skal møde Slavia Prag.

/ritzau/

Mest læste