16. APR 2019 • 17:09SPORT

Fransk liga vil undersøge mulige homofobiske tilråb

Det skal undersøges, om Lens-tilhængere råbte homofobiske ord efter spillere fra modstanderholdet i ligakamp.

Debatten om homofobiske tilråb i fodbold er ikke kun blusset op i den danske Superliga.

Også i fransk fodbold har emnet været diskuteret efter en kamp mellem Lens og Valenciennes i den næstbedste franske række fredag.

Myndighederne i Bethune i det nordlige Frankrig har åbnet en sag om tilråb, som den beskriver som "provokerende og muligvis homofobiske". Og sagen skal undersøges af den franske ligas disciplinærkomité onsdag.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Tilhængerne af fodboldholdet Lens råbte angiveligt efter lokalrivalerne.De brugte et fransk slangord for homoseksuelle mænd rettet mod spillerne fra Valenciennes. Men ifølge Lens fans var der ikke tale om homofobiske tilråb.

- Hos os er der ingen, der bliver kategoriseret ud fra køn, seksuel orientering, baggrund, hudfarve eller religion, siger Pierre Revillon, der er talsmand for fangruppen Røde Tigre, til AFP.

- Vi vil fortsat stå bag vores capo (personen, der leder slagsange og kampråb, red.). Han havde ingen ubehagelige intentioner, da han startede slagsangene, der blev råbt af hele tribunen, som ikke mente, at ordene kunne støde det homoseksuelle miljø.

- Man har hørt de slagsange på alle stadioner i Frankrig i årevis, siger han.

Tilråbene blev vist på en video, der blev offentliggjort af Rouge Direct, der er et fodboldkollektiv af homoseksuelle.- Vi nægter at lade os stemple som homofober, siger Pierre Revillon.

/ritzau/

15. JUL 2019 • 08:08 FOR ABONNENTER

Samaritter har højsæson

15. JUL 2019 • 06:30 FOR ABONNENTER

Inge og Rudi kan fejre diamantbryllup: Vi er født positive

15. JUL 2019 • 05:47

Rønne får en whiskyfestival

Mest læste

13. JUL 2019 • 19:49 FOR ABONNENTER

Træneren savner opbakning til Nexøs nye projekt