14. JUN 2019 • 20:37SPORT

Franskmand vinder tæt Dauphiné-spurt efter Fuglsang-styrt

Franske Julian Alaphilippe (Quick Step) vandt 6. etape i det franske cykelløb Critérium du Dauphiné.

Julian Alaphilippe (Quick Step) skulle mobilisere alle sine kræfter for at vinde 6. etape i Critérium du Dauphiné fredag.I en særdeles hårfin spurt lykkedes det dog den spurtstærke franskmand at tvinge cyklen foran østrigske Gregor Mühlbergers (Bora) og sikre sig sejren.

Det skete efter en etape, der signalerede, at bjergene har gjort deres indtog i det franske etapeløb, hvor fredagens rute bød på 228 kilometer fra Saint-Vulbas til Saint-Michel-de-Maurienne.

Julian Alaphilippe, italienske Alessandro De Marchi (CCC) og Gregor Mühlberger sad længe i et ambitiøst udbrud, og de indledte de sidste stigninger med forspring på omkring 12 minutter.

Det havde på et tidspunkt 14 minutters forspring og kom afsted, uden at feltet nogensinde rigtig fik reageret.Danske Jakob Fuglsang (Astana), der kæmper med om den samlede sejr, styrtede undervejs på etapen, men han slap med skrammer.Fuglsang forklarede til TV2 Sport, at han faldt til jorden med lav fart opad sammen med en anden rytter, da deres hjul ramte hinanden.- Det er ikke noget, der ændrer mine planer for de næste etaper. Det var kedeligt i dag, efter at udbruddet kørte af sted, så jeg håber på noget spændende cykelløb i weekenden, sagde Jakob Fuglsang.Fuglsang sad da også fremme i feltet, der kom i mål lidt over seks minutter efter Alaphilippe.

Jakob Fuglsang blev nummer seks på etapen, og i den samlede stilling er han stadig syv sekunder efter Adam Yates (Mitchelton-Scott) i førertrøjen.Udbrydernes forspring skrumpede ind på den sidste stigning, men det stod hurtigt klart, at etapevinderen skulle findes i denne trio.Omkring toppen med syv kilometer tilbage måtte De Marchi dog give slip, og så var der tale om en tvekamp.Og den skulle blive så tæt, at ingen af rytterne vidste, hvem der havde vundet, da de krydsede målstregen.Målfotoet viste dog, at Alaphilippe var vinderen, efter Mühlberger havde kørt en lang spurt fra spids.Efter det lange udbrud sikrede Alaphilippe sig også bjergtrøjen, som indtil 6. etape sad på danske Casper Pedersen fra Sunweb.Lørdag fortsætter slaget i bjergene med en etape på 133 kilometer.Løbet slutter søndag./ritzau/

15. OKT 2019 • 16:50 FOR ABONNENTER

Hun skal få bundlinjen til at løfte sig

15. OKT 2019 • 15:56 FOR ABONNENTER

Butikken fejrer jubilæum: 75 år og stadig i fin form

15. OKT 2019 • 14:46 FOR ABONNENTER

Maria Hach godkendt som ny næstformand

Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet